Groene inspiratiemarkt

Huis van Duurzaamheid

Betaalbaar, duurzaam, lekker leven!

Zaterdag 20 april is de derde editie van de Groene inspiratiemarkt van het Huis van Duurzaamheid. Tussen 10.00 en 16.00 uur staat de Bibliotheek in Alphen-Centrum helemaal in het teken van betaalbaar, duurzaam, lekker leven. Kom langs tijdens deze gezellige dag boordevol groene inspiratie!

Verantwoord consumeren

Bezoek de kramen met producten voor een huishouden met minder afval, zoals verpakkingsvrije boodschappen, schoonmaakmiddelen, verzorgingsproducten, duurzame make-up, sojakaarsen, bokashi-emmers en cadeaus van gerecycled materiaal. Ontdek welke zero waste producten bij jou passen en waar je ze lokaal kunt kopen.

Klimaatbestendig wonen en leven

Hier vind je heel veel tips om je huis en tuin klimaatbestendig te maken. Ontdek de voordelen van Steenbreek (subsidies) onder het motto ‘tegels eruit, planten erin’. Of laat een ontwerpschets maken voor jouw tuin (foto’s en plattegrond meenemen, schaal 1:50). Bij het Rad van Voortuin kun je groene prijzen winnen!

Lokaal, plantaardig eten

Zoek je inspiratie voor een eetbare siertuin, of wil je een wijktuin of voedselbos starten (met subsidie)? Loop dan zeker door ons ‘groene straatje’ op de markt! Proef lokale producten en laat je informeren over de voordelen van gemeenschapslandbouw. Doe lekkere kookinspiratie op en shop voor eetbare, biologische planten.

Speciaal voor de jeugd

Voor kinderen zijn er de hele dag doorlopend gratis workshops. Kom zelf een lamp maken op zonne-energie, plastic soep hengelen, een insectenhotel bouwen, uilenballen pluizen en een nieuwe afvalvrije snoepverpakking ontwerpen. Ook zijn er Voorleesfeestjes over het klimaat en kun je je laten schminken met je favoriete bloem of dier.

Tweedehands kleding en meer

Pre-loved spullen zijn goed voor de planeet en voor je portemonnee! Kom shoppen in ons tweedehands kledingwinkeltje en laat je kapotte kleding maken in het Kleding RepairCafé (van 10.30 tot 14.00 uur). Shop voor tweedehands LEGO en maak van oude jeans een bloempot of sleutelhanger.

Gevraagd: vrijwilligers

Houd jij van ‘groene’ mensen en activiteiten, en wil je ons helpen bij de organisatie van de Groene inspiratiemarkt? We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen assisteren bij de volgende werkzaamheden:

- promoten van het evenement
- opbouwen en afbouwen
- catering
- toezicht houden
- begeleiden van activiteiten

Bekijk hier het filmpje dat Puur Podium maakte van de Groene inspiratiemarkt in 2023.

Interesse, vragen, suggesties?

Neem contact op met de organisatie!


De Groene inspiratiemarkt 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alphen aan den Rijn. Tijdens dit evenement worden foto’s gemaakt voor promotiedoeleinden. Wil je niet op de foto? Geef dit dan even aan bij de fotograaf.