Huis van Duurzaamheid

activiteiten

Er zijn heel veel kleine en grote acties rondom duurzaamheid, waarmee jij het verschil kan maken. Weet jij al hoe je het gaat aanpakken?

De Bibliotheek is er voor iedereen die inspiratie zoekt - jong en oud, leden en niet-leden, particulier of ondernemer. Samen met onze partners helpen we je graag op weg!

Wat kan je zelf doen?

Begin je bij je huis met zonnepanelen, energiebesparende maatregelen of een groen dak? Of pas je je voeding aan en start je met een moes-, wijktuin of voedselbos? Zoek je inspiratie voor een andere manier van consumeren of consuminderen van kleding, spullen voor interieur of hobby’s? Ook met je reisgedrag en manier van vakantie vieren kun je bijdragen aan het klimaat.

Expositie en workshops

Kunst, cultuur en duurzaamheid komen samen in het community art project; 'Onderlinge verbondenheid'. Jong en oud kunnen meedoen!

Duurzaam Gastvrij

Wij vinden duurzaamheid belangrijk en passen het zo veel mogelijk toe binnen onze dienstverlening. Wij zijn gecertificeerd met Goud!

Energiecoach

Benieuwd wat jij allemaal kan doen om te besparen op je energieverbruik? Energiek Alphen biedt hulp!

Moestuin

Wil jij de rijkdom ervaren van het eten uit eigen moestuin? Bij moestuincoach Carla Glorie, kun je terecht met al je vragen!

Proeftuin

Maandelijks geeft Eetbaar Alphen een workshop; De Proeftuin. Met wisselende onderwerpen en interessante sprekers!

Tips op opmerkingen?

Wij doen ons best om deze pagina bij te houden. Mis je informatie, heb je opmerkingen, suggesties of vragen? 

Partners, apps en meer..

Handige websites, bergen tips en een overzicht van onze partners. Alles overzichtelijk bij elkaar.