Maakplaats

Activiteiten

De Maakplaats is een plek voor 0-99+ jaar! Hier kan iedereen een Maker zijn! Als Maker kun je deelnemen aan verschillende creatieve activiteiten, waarbij je wordt begeleid door een expert. Samen met andere Makers leer jij nieuwe (digitale) vaardigheden.

Tot de Maakplaats haar deuren weer kan openen kun je hier online al van alles beleven! We hebben leuke challenges, een Kids Doe-Boek en creatieve filmpjes met GroenMakers en Knotsgekke Thuisexperimenten. Volg ons hier en maak het mee!

LEGO® Bouwers

BiebBouwers

Maakplaats op YouTube

Wil je altijd als eerste de nieuwste video's van de Maakplaats zien?
Abonneer je dan op ons YouTube kanaal!

Knotsgekke experimenten

We maken luchtraketten, filmen in slowmotion de explosie van een waterballon, reizen met een tijdmachine en nog veel meer! Elke maand doen we andere Knotsgekke Experimenten.

LEGO® Bouwers

Tijdens LEGO® Bouwers maken we samen toffe bouwwerken en word je een echte LEGO® Master! De beste LEGO® Bouwer gaat naar huis met een leuk presentje en eeuwige roem.

Groenmakers

Als echte GroenMaker kom jij erachter wat je kan doen om de natuur en de aarde een beetje beter te maken. Dit doe je niet door een saaie les te volgen, maar door zelf aan de slag te gaan.

Doe-Boek voor kids

Het Kids Doe-Boek staat boordevol leuke dingen die je zelf thuis kunt doen. Bijvoorbeeld een waterzuiveringssysteem maken of een familiewapen ontwerpen. Deel je creaties op social media met #biebdoeboek of tag ons, dan delen we je bericht.

Download het Doe-Boek


Doe-Boek tutorials

Bij het Doe-Boek hebben we een aantal filmpjes gemaakt. Zin om aan de slag te gaan? 

Maak een automaton

Maak je eigen toverstok

Maak een Cajón van karton

Makersboeken in onze collectie


Jouw eigen maakplaats!

Ben jij een echte Maker en heb je een goed idee voor de Maakplaats? Is er een activiteit die je graag in de Maakplaats zou willen doen (met vrienden en vriendinnen)? Laat het ons weten via activiteiten@bibliotheekrijnenvenen.nl. Alle suggesties zijn welkom, de leukste ideeën gaan we zeker uitvoeren.