Maakplaats

Activiteiten

De Maakplaats: voor iedereen van 0 tot 99+ jaar

Hier kan iedereen een Maker zijn! Als Maker kun je deelnemen aan verschillende creatieve activiteiten, waarbij je wordt begeleid door een expert.

Samen met andere Makers leer jij nieuwe (digitale) vaardigheden.

Activiteiten

Knotsgekke experimenten

We maken luchtraketten, filmen in slowmotion de explosie van een waterballon, reizen met een tijdmachine en nog veel meer! Elke maand doen we andere Knotsgekke Experimenten.

LEGOBouwers

Tijdens LEGOBouwers maken we samen toffe bouwwerken en word je een echte LEGOMaster! De beste LEGOBouwer gaat naar huis met een leuk presentje en eeuwige roem.

BiebBouwers

Heb je ook zo’n zin om weer op reis te gaan? Ga dan mee met BiebBouwers, die reizen de hele wereld rond vanachter de computer! 

Maakplaats op YouTube

Wil je altijd als eerste de nieuwste video's van de Maakplaats zien?
Abonneer je dan op ons YouTube kanaal!

Doe-Boek voor kids

Het Kids Doe-Boek staat boordevol leuke dingen die je zelf thuis kunt doen. Bijvoorbeeld een waterzuiveringssysteem maken of een familiewapen ontwerpen. Deel je creaties op social media met #biebdoeboek of tag ons, dan delen we je bericht.

Download het Doe-Boek

Doe-Boek tutorials

Bij het Doe-Boek hebben we een aantal filmpjes gemaakt. Zin om aan de slag te gaan? 

Maak een automaton

Maak je eigen toverstok

Maak een Cajón van karton

Makersboeken in onze collectie


Jouw eigen maakplaats!

Ben jij een echte Maker en heb je een goed idee voor de Maakplaats? Is er een activiteit die je graag in de Maakplaats zou willen doen (met vrienden en vriendinnen)? Laat het ons weten via activiteiten@bibliotheekrijnenvenen.nl. Alle suggesties zijn welkom, de leukste ideeën gaan we zeker uitvoeren.