Passend Lezen

Collectie

Jong of oud... Het kan iedereen gebeuren dat 'gewoon' een boek lezen niet (meer) vanzelfsprekend is. Misschien ben je dyslectisch of worden je ogen steeds slechter? Gelukkig zijn er allerlei mogelijkheden om te blijven lezen en luisteren.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan een van onze medewerkers in de Bibliotheek!

Grootletterboeken

In alle vestigingen is een wisselende collectie grootletterboeken te vinden. Om ze in de catalogus te zoeken, typ een * in de zoekbalk en kies in het linkermenu bij soort materiaal voor groteletterboek.

Grootletterboeken in de collectie

Luisterboeken

Via de online Bibliotheek kun je een grote collectie luisterboeken lenen. Je kunt de luisterboeken met een gratis app beluisteren op je smartphone of tablet.

Luisterboeken in de online Bibliotheek

Bibliotheekservice Passend Lezen

Lezen kan altijd, dus ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent. De landelijke organisatie Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing. Als lid van de Bibliotheek heb je toegang tot een deel van de collectie. Je hebt tijdens het luisteren of lezen een werkende internetverbinding nodig. Wil je gebruikmaken van de totale collectie, ook offline, dan kun je lid worden van Bibliotheekservice Passend Lezen.

Meer informatie