Groene inspiratiemarkt

Huis van Duurzaamheid

Zaaien voor de toekomst

Kom op zaterdag 22 april 2023 naar de Groene inspiratiemarkt van het Huis van Duurzaamheid. Tussen 10.00 en 15.00 uur kun je in de Bibliotheek ontdekken wat je zelf kunt doen om je leven groener, leuker, slimmer en toekomstbestendiger te maken.

Van eetbaar tuinieren tot tweedehands kleding en van afvalvrij leven tot energie besparen. Er is van alles te doen, te proeven, te vragen, uit te proberen en te winnen. Kom langs tijdens deze inspirerende dag voor jong en oud!


Duurzame(re) leefstijl

Laat je inspireren voor een duurzame leefstijl met minder afval en optimaal gebruik van grondstoffen. Koop tweedehands kleding en leuke cadeaus van gerecycled materiaal. Krijg advies over tweedehands meubels en duurzame interieurstoffen. Onderzoek welke zero waste producten bij jouw leefstijl passen.

Klimaatbestendig wonen

Vind de juiste tools om je huis en tuin klimaatbesteding te maken. Ontdek de Steenbreekactie ‘tegel eruit, plant erin’. Krijg advies over energie besparen en het verduurzamen van je woning. Koop een bijenhotel en laat een gratis klimaatbestendige ontwerpschets maken voor jouw tuin (plattegrond meenemen schaal 1:50).

Lokaal, plantaardig eten

Laat je informeren over een eetbare siertuin, wijktuin of voedselbos met subsidie van de gemeente. Proef lokale streekproducten en ontdek meer over gemeenschapslandbouw. Scoor eetbare planten met een biologisch keurmerk. Laat je verrassen door proeverijtjes met wilde kruiden en oogst uit de moestuin. Krijg advies over een verantwoorde overstap naar (vaker) vegetarisch of vegan eten.

Speciaal voor kids

De hele dag leuke inloopactiviteiten voor kinderen. Doe mee met de workshop ‘Mini-kas bouwen’ en ‘Zaadbommen maken’ in de Maakplaats. Kom spelen bij de wobbelyoga playground en luisteren naar Voorleesfeestjes over het klimaat. Laat je gratis schminken met je favoriete bloem of dier. Leer over de techniek van de toekomst of over waterbeheer met de watertafel.

Genieten voor iedereen!

Loop langs de kraampjes en ontdek hoe leuk het kan zijn om je leefstijl te verduurzamen. Of doe eens gek: waan je in het oerwoud tijdens een green screen fotoshoot. Geniet in KADE 10 van livemuziek en lekkere hapjes en drankjes. Snuffel tussen de tweedehands boeken. Beproef je geluk bij het ‘Rad van Voortuin’ en maak kans op een leuke prijs.

Oproep vrijwilligers en fotograaf

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger te assisteren tijdens de Groene inspiratiemarkt? We zoeken mensen die willen helpen bij het opbouwen en afbouwen, de catering, toezicht houden tijdens de markt, begeleiden van activiteiten en promoten van het evenement. Ook zijn we op zoek naar een foto- en/of videograaf. Wij zijn blij met jouw hulp!


Interesse?

Neem contact op met de organisatie!


De Groene inspiratiemarkt wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Rabo Impactfonds.