Zakelijk

Home

Bibliotheek Rijn en Venen heeft 10 vestigingen in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Zoeterwoude. Daar bieden we informatie, educatie, ontmoeting en cultuur aan meer dan 375.000 bezoekers per jaar.

De nieuwe Bibliotheek in Alphen Centrum is ons vlaggenschip. Het pand aan de Aarkade is in september 2020 geopend en biedt ook onderdak aan grand café KADE 10, de VVV, WerkVinden Alphen, het Erfgoedcentrum, het Huis van Duurzaamheid, een fietsenstalling en een parkeergarage. Daarnaast is het mogelijk om ruimtes te huren.

Huis van Duurzaamheid

Duurzaamheid leeft in de gemeente Alphen aan den Rijn. Wil jij ook aan de slag met dit thema, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? We helpen je graag verder.

Kom langs bij het Het Huis van Duurzaamheid, op de tweede verdieping in Bibliotheek Alphen Centrum. 

Erfgoedcentrum

Het Erfgoedcentrum is een samenwerkingsverband tussen het Gemeentearchief en de Bibliotheek. Op inspirerende wijze wordt verleden, heden en toekomst hier verbonden.

Het Erfgoedcentrum is gevestigd op de tweede verdieping in Bibliotheek Alphen Centrum. 

Ruimtes huren

Vanwege de huidige coronamaatregelen is het op dit moment niet mogelijk om ruimtes te reserveren in onze vestiging Alphen Centrum.

Meer informatie

  • Het VVV

    Het VVV in de Bibliotheek is een goed startpunt voor een bezoek aan Alphen aan den Rijn en haar groene omgeving. Je kunt er terecht voor informatie over de vele bezienswaardigheden en de mooiste routes. Het VVV verkoopt ook cadeaukaarten en kleine souvenirs.

    Meer informatie >

  • WerkVinden Alphen

    WerkVinden Alphen is een platform voor en door werkzoekenden om samen de eigen kwaliteiten en talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Zo organiseert WerkVinden iedere eerste dinsdag van de maand de netwerkbijeenkomst Walk & Talk in de Bibliotheek. 

    Meer informatie >