Taalhuis

Leren

Het Taalhuis is er voor iedereen die wil oefenen met de Nederlandse taal. We organiseren activiteiten om je hierbij te helpen. Dit is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Je kunt ons bezoeken tijdens de taalspreekuren 
of bellen op đź“ž 0172 - 475 771 (kies optie 2).


Oefenen met taal

Wil je de Nederlandse taal oefenen? Vanwege de huidige coronamaatregelen gaan veel activiteiten niet door. Maar we kunnen elkaar wel online ontmoeten. Wil je meedoen? Stuur dan een mail naar taalvraag@bibliotheekrijnenvenen.nl

 

Meeleesclubs

In een groepje de Nederlandse taal oefenen kan in een meeleesclub. Voorlezen en met elkaar praten, waardoor je veel nieuwe woorden leert.

Taalmaatjes

Wil je de Nederlandse taal oefenen, maar liever niet in een groep? Dan is een vast taalmaatje iets voor jou, met wie je kunt praten, lezen en oefenen.

Taalcafé

Het TaalcafĂ© is dĂ© plek om elkaar te ontmoeten, met elkaar te praten en om samen de Nederlandse taal te leren en te oefenen. In de Bibliotheek of online.


Taalwandelen

Het Taalhuis Rijn en Venen verzorgt taalwandelingen waar taal en ontmoeten samenkomen. Al wandelend werken we aan de Nederlandse taal. Loop ook mee!

Oefenen.nl

Op oefenen.nl kun je gratis oefenen met taal, rekenen, de computer, internet en ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en meer. 

Slimme Nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Iedere dag staat het nieuws van vandaag erin. Met uitleg van moeilijke woorden en oefeningen.

Lezen Alfa A en Lezen van Alfa B naar Alfa C

Meer boeken uit de Melkweg serie

Leuke en makkelijk te lezen boeken om beter Nederlands te leren

Meer Leeslicht boeken

Taalhuis collectie

VoorleesExpress

De VoorleesExpress Rijn en Venen stimuleert de taalontwikkeling van kinderen tussen de 3 en 8 jaar en verrijkt de taalomgeving thuis. 20 weken lang komt er wekelijks een voorlezer bij het gezin thuis om de kinderen voor te lezen en op andere manieren actief bezig te zijn met de Nederlandse taal.

Meer informatie