Computer en internet

Leren

Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Dat is handig. Maar ook lastig als je hier geen of weinig ervaring mee hebt. De Bibliotheek helpt je verder. 

Je kunt ons bellen via de Digilijn 📞 0172 - 475 771 (kies optie 2).

Vragen over de digitale overheid?

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Daarom is er in de Bibliotheek een Informatiepunt Digitale Overheid waar je om hulp kunt vragen.

Hulp nodig bij de belastingaangifte?

Belastingaangifte doen of toeslagen aanvragen via de computer kan best lastig zijn. Wat hulp van een expert die met je meekijkt is dan fijn. Iemand die helpt bij het invullen van de aangifte, je tips geeft of je vragen beantwoordt. 

Meer weten over de donorregistratie?

Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het nieuwe donorregister. Het is belangrijk dat je een keuze invult. Wil je hier meer over weten? Of wil je hulp bij het registreren?

Leren omgaan met de computer

In de cursus Klik en Tik leer je werken met computers en internet. De cursus is voor iedereen die meer wil doen met computers.

Bekijk de agenda

TOPavond

Iedere donderdagavond is TOPavond. Dit is voor iedereen die wil oefenen met Nederlands, rekenen of werken op de computer. Je bent van harte welkom op ons TOPplein in de Bibliotheek Alphen zodra de Bibliotheek weer open is. 

Oefenen.nl

Oefenen.nl is de plek waar je zelf kunt oefenen met taal, rekenen, de computer, internet en ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en meer. Oefenen.nl is gratis.