Jeugd & Jongeren

Home

Zoek je een digitaal prentenboek of wil je lekker wegdromen bij een boek? Moet je lezen voor je lijst of zoek je informatie voor een spreekbeurt? Klik hieronder op je leeftijd en ontdek wat de Bibliotheek te bieden heeft!Meer dan boeken alleen

Met je bibliotheekpas kun je online oefenen voor je theorie-examen, voorleesfilmpjes bekijken, informatie zoeken voor je werkstuk, oefenen voor de basisschoolvakken en nog veel meer. 

Ga naar Online Lezen & Leren

Studeren in de Bibliotheek

De Bibliotheek is een goede plek om te studeren. Dat kan ook als je geen lid bent. Er zijn speciale studieplekken, je kunt computers gebruiken om te werken en er is heerlijke koffie en thee bij KADE 10.

Bekijk onze openingstijden


Voor kinderopvang en onderwijs

Bibliotheek Rijn en Venen ondersteunt voorschoolse instellingen en het onderwijs op het gebied van leesbevordering, taalontwikkeling en digitale geletterdheid.

Primair Onderwijs

Voortgezet Onderwijs

VoorleesExpress Rijn en Venen

De VoorleesExpress Rijn en Venen stimuleert de taalontwikkeling van kinderen tussen de 3 en 8 jaar en verrijkt de taalomgeving thuis. 20 weken lang komt er wekelijks een voorlezer bij het gezin thuis om de kinderen voor te lezen en op andere manieren actief bezig te zijn met de Nederlandse taal.

Lees alles over de VoorleesExpress

Cursus Open Boek

Een leesco√∂rdinator is de aanjager van lezen binnen een school. De cursus Open Boek 3.0 wordt georganiseerd i.s.m. Bibliotheek Gouda. 

Meer informatie Open Boek

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws!