Irene Cournil

Werkgebied: Noord en West

Leuk je te ontmoeten!

Ik ben Irene Cournil, geboren en opgegroeid in Alphen aan den Rijn en ik woon hier nu (weer) met mijn vriend en hond. Tijdens mijn middelbareschooltijd volgde ik theaterles bij wat nu het Jeugdtheaterhuis heet en ontdekte daar mijn plezier in theater en kunst. Na een jaar theaterwetenschappen en een aantal zenuwslopende audities begon ik aan mijn studie op de theaterschool in Arnhem.

Spelen, theater maken, lesgeven, schrijven en regisseren: ik doe het ‘t liefst allemaal en daarom ging ik na mijn studie direct als ZZP’er aan de slag met theaterprojecten door heel Nederland. Naast mijn werk als cultuurcoach geef ik nog steeds les en speel en maak ik voorstellingen. Ik werk vaak met kinderen en jongeren en vind het ontzettend leuk groepen een klein drempeltje over te helpen, aan het spelen te krijgen en uiteindelijk samen plezier te zien maken.

Sinds juli 2021 ben ik cultuurcoach. Kunst en creativiteit is zo goed geschikt om mensen te verbinden, talenten te ontdekken of iets op een ontspannen manier bespreekbaar maken.Ik zie veel inwoners, leeftijden, culturen en hoop nog veel duurzame projecten samen met Alphenaren op te kunnen zetten.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten: wandelen met de hond, lekker rommelen in de tuin en ik werk al twintig jaar als vrijwilliger op de Alphense Kinderboerderij waar ik met veel plezier de geiten voer, het varken knuffel en de koeienstallen uitmest. Ook heb ik een aantal cursussen taxidermie gevolgd. Mijn vriend vindt het vies, dus die hobby staat even op een laag pitje, haha!

Contactgegevens

email: i.cournil@bibliotheekrijnenvenen.nl

telefoonnummer: 0683500683