VoorleesExpress

De VoorleesExpress Rijn en Venen is actief in Alphen aan den Rijn, Boskoop, Hazerswoude en Koudekerk, de gemeente Nieuwkoop, de gemeente Kaag en Braassem en in Zoeterwoude.

Wat doet de VoorleesExpress

De VoorleesExpress Rijn en Venen stimuleert de taalontwikkeling van kinderen tussen de 3 en 8 jaar en verrijkt de taalomgeving thuis. We stellen ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen op hun eigen manier te stimuleren. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme omgeving.

De (getrainde) vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven.

Hoe doet de VoorleesExpress dat?

20 weken lang komt er wekelijks een voorlezer bij een gezin thuis om de kinderen voor te lezen en op andere manieren actief bezig te zijn met de Nederlandse taal. Het gezin en de voorlezer worden begeleid door een coördinator en zoeken samen naar een manier van voorlezen die bij het gezin past. Er wordt tenminste één ouder actief betrokken bij het voorlezen en het gezin maakt ook kennis met de bibliotheek. 
Er wordt een gezinsbijdrage van €20,- gevraagd.

Meer informatie

Ken je of ben je een gezin met kinderen van ca. 3 tot en met 8 jaar? Bel dan voor meer informatie met Tineke Knoester van de VoorleesExpress Rijn en Venen.

✉  voorleesexpress@bibliotheekrijnenvenen.nl
📞 0172-475 771 

Een gezin aanmelden voor de VoorleesExpress

Alleen onderwijsinstellingen of andere toeleiders kunnen een gezin aanmelden, klik daarvoor hier.
Staat uw organisatie nog niet genoemd als toeleider, neem dan contact op met Tineke Knoester, projectleider van de VoorleesExpress Rijn en Venen.

Kom ons team versterken als vrijwilliger!

Vind je het leuk om gezinnen met jonge kinderen te helpen met voorlezen en taal? En hierdoor in contact te komen met buurtgenoten? Vrijwillig inzetten bij dit project kan op twee manieren: als voorlezer of als coördinator. Lees in onderstaande vacatures wat beide vrijwilligersfuncties inhouden.  Spreekt één van de vacatures als vrijwilliger voor de VoorleesExpress Rijn en Venen je aan? Meld je dan hier aan!