Taalhuis Rijn en Venen

Wil je beter leren lezen, schrijven of spreken? Of digitaal vaardiger worden? Wil je Taalvrijwilliger worden?

Het Taalhuis Rijn en Venen helpt je graag verder!

Contactgegevens
✉ e-mail: taalvraag@bibliotheekrijnenvenen.nl
📞telefoonnummer: 0172-475 771

Om deel te nemen aan de activiteiten van het Taalhuis hoef je geen lid te zijn van de Bibliotheek Rijn en Venen.

  • Kom ook mee lezen

    Luister naar de vrijwilliger die voorleest en lees zelf mee in je eigen boek. Het is niet alleen gezellig, we praten ook veel met elkaar. Daardoor word je woordenschat groter. Er zijn leuke en geschikte boeken voor iedereen. Lijkt het je wat? Schrijf je in via onze website óf mail naar taalvraag@bibliotheekrijnenvenen.nl of kom langs tijdens één van de Taalspreekuren.

  • Vacature Vrijwillig Coördinator Taalcoaching

    Heb jij zo'n drie uur per week over om onze Vrijwillige Coördinator Taalcoaching te worden?

    Lees snel de vacature!

De VoorleesExpress Rijn en Venen

De VoorleesExpress Rijn en Venen stimuleert de taalontwikkeling van kinderen tussen de 3 en 8 jaar en verrijkt de taalomgeving thuis. We stellen ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen op hun eigen manier te stimuleren. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme omgeving.

Taalmaatje of taalvrijwilliger

Zoek je iemand die met jou de Nederlandse taal oefent? Laat ons via onderstaande knop weten dat je op zoek bent naar een taalmaatje.

Taalvrijwilligers gezocht! Taalvrijwilligers helpen mensen 1 op 1 of in kleine groepjes om beter te leren lezen, schrijven of spreken. Alle vrijwilligers krijgen de basistraining van Stichting Lezen & Schrijven aangeboden. Ben je al vrijwilliger bij bijvoorbeeld Het Gilde of Nieuwe Alphenaren en wil je de basistraining volgen? Meld je dan ook aan via onderstaande knop.

Taalspreekuur

Bibliotheek Alphen Centrum
Spreekuur:
elke dinsdag
Tijd:
13.00 - 15.00 uur
Adres:
Aarplein 5

Bibliotheek Boskoop
Spreekuur: 
elke donderdag
Tijd: 10:00-11:00
Adres:
Babsloot 7

Bibliotheek Nieuwkoop
Spreekuur: 
elke maandag
Tijd: 14:00-15:00
Adres: De Verbinding 8

Zwembad Aquarijn
Spreekuur: 
elke maandag
Tijd: 12:00-13:00
Adres: Cantharel 10, Alphen

 

Kent u iemand in uw omgeving die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen of met de computer en wel wat hulp kan gebruiken? Meer informatie hierover kunt u inwinnen tijdens het wekelijkse Taalspreekuur.

 

Inburgeren en staatsexamen

Inburgeren en staatsexamen

Inburgeren, hoe doe je dat? Waar moet je examen doen en hoeveel kost dat?

Alle informatie over inburgeren en staatsexamens vind je op de website van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Taalcafé

Het Taalcafé is dé plek voor iedereen om op een informele en gezellige manier elkaar te ontmoeten, met elkaar te praten en om samen de Nederlandse taal te leren en te oefenen.

Taalcoaching

Vrijwilligersorganisaties worden versterkt met Het Begint met Taal die taalcoaching geven aan anderstaligen (NT2). Ze bieden materiaal, methodieken, trainingen, handreikingen en advies.  

Het leven van Lisa

Moeite met lezen ofzo

Partners Taalhuis

Cursus DigiSterker

Tijdens de cursus DigiSterker: Werken met de digitale overheid leert u hoe u een DigiD aanvraagt, waar u informatie vindt en hoe u zaken met de overheid regelt.