Taalspreekuur

De Taalspreekuren zijn weer van start! 

Ken je iemand in je omgeving die moeite heeft met lezen, schrijven of met de computer en wel wat hulp kan gebruiken? Of kun je zelf hulp gebruiken?

Laat het ons weten via het contactformulier hieronder en we nemen contact met je op.

 • Taalhuis Rijn en Venen

  Wil je beter leren lezen, schrijven of spreken? Of digitaal vaardiger worden? Het Taalhuis Rijn en Venen helpt je graag verder!

  đź“žtelefoonnummer: 0172-475 771

  Om deel te nemen aan de activiteiten van het Taalhuis hoef je geen lid te zijn van de Bibliotheek Rijn en Venen.

 • Thuis tijdens de corona-crisis?

  Wij hebben interessante tips voor je om het thuis makkelijker, veiliger Ă©n leuker te maken! 

 • Lees ook mee!

  Luister naar de vrijwilliger die voorleest en lees zelf mee in je eigen boek. Het is niet alleen gezellig, we praten ook veel met elkaar. Daardoor word je woordenschat groter. Er zijn leuke en geschikte boeken voor iedereen. Lijkt het je wat? Schrijf je in via mail naar taalvraag@bibliotheekrijnenvenen.nl of kom langs tijdens Ă©Ă©n van de Taalspreekuren.

 • Heb jij een paar uur per week over?

  Dan zijn we op zoek naar jou!

Taalmaatje of taalvrijwilliger

Zoek je iemand die met jou de Nederlandse taal oefent? Laat ons via onderstaande knop weten dat je op zoek bent naar een taalmaatje.

Taalvrijwilligers gezocht! Taalvrijwilligers helpen mensen 1 op 1 of in kleine groepjes om beter te leren lezen, schrijven of spreken. Alle vrijwilligers krijgen de basistraining van Stichting Lezen & Schrijven aangeboden. Ben je al vrijwilliger bij bijvoorbeeld Het Gilde of Nieuwe Alphenaren en wil je de basistraining volgen? Meld je dan ook aan via onderstaande knop.

Ik wil leren

Wil jij leren rekenen, computeren en/of oefenen met de Nederlandse taal? Laat het weten via onderstaande knop!

Cursus DigiSterker

Tijdens de cursus DigiSterker: Werken met de digitale overheid leert u hoe u een DigiD aanvraagt, waar u informatie vindt en hoe u zaken met de overheid regelt.

Taalcafé

Het Taalcafé is dé plek voor iedereen om op een informele en gezellige manier elkaar te ontmoeten, met elkaar te praten en om samen de Nederlandse taal te leren en te oefenen.
 

Inburgeren en staatsexamen

Inburgeren en staatsexamen

Inburgeren, hoe doe je dat? Waar moet je examen doen en hoeveel kost dat?

Alle informatie over inburgeren en staatsexamens vind je op de website van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Activiteiten Taalhuis

De VoorleesExpress Rijn en Venen

De VoorleesExpress Rijn en Venen stimuleert de taalontwikkeling van kinderen tussen de 3 en 8 jaar en verrijkt de taalomgeving thuis. We stellen ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen op hun eigen manier te stimuleren. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme omgeving.

Taalcoaching

Vrijwilligersorganisaties worden versterkt met Het Begint met Taal die taalcoaching geven aan anderstaligen (NT2). Ze bieden materiaal, methodieken, trainingen, handreikingen en advies.