Thuis geen computer of printer? Kom naar de Bieb!

In bijna alle vestigingen van de Bibliotheek staan computers en printers die iedereen mag gebruiken, ook als je geen lid bent. Er zijn diverse websites en databanken vrij toegankelijk. De programma’s Word, Excel en PowerPoint zijn gratis te gebruiken. Als je zelf je laptop meebrengt, dan kun je voor niets gebruik maken van het publieke WIFI netwerk. Alleen in Leimuiden en Woubrugge zijn deze diensten niet beschikbaar.

Wil je iets printen, werken op onze publiekspc’s of surfen naar andere websites, dan vragen we daar een kleine vergoeding voor.

 

Hoe werkt het?

Om gebruik te maken van de betaalde diensten heb je een pas met een tegoed nodig. Die pas leg je op de touchpad naast de computer of je scant de pas bij de printer/kopieermachine. Leden kunnen hun bibliotheekpas gebruiken. Opwaarderen kan via de betaalautomaat. Niet-leden kunnen gratis een bezoekerspas laten maken bij de balie. Via de betaalautomaat kun je dan zelf een tegoed op je pas zetten. Het tegoed op een pas is onbeperkt geldig. Restitutie is niet mogelijk. Bij diefstal of verlies van de pas vragen wij een vergoeding voor het maken van een nieuwe pas en is je tegoed niet meer geldig.

 

Printen vanuit huis

Je kunt zelfs vanuit huis al een printopdracht geven. Dit doe je via de volgende link: https://bibliotheekrijnenvenen.easyaccountplus.nl. Hiervoor heb je wel een lidmaatschapsnummer of bezoekerspas van de Bibliotheek nodig. Tijdens je eerstvolgende bezoek aan de Bibliotheek scan je je pas bij de printer en dan wordt je printopdracht verwerkt.