Wij zijn (aangepast) open!

Onze vestigingen zijn weer aangepast open. We zijn erg blij jullie weer te mogen verwelkomen, maar niet alles is nu zoals het was. We richten de bibliotheek zo in dat het voor alle bezoekers veilig is om de bibliotheek te bezoeken. Hoe deze aangepaste vorm eruit ziet, leggen we hieronder aan je uit.

Bezoek aan bibliotheek alleen op reservering mogelijk

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen rondom het corona-virus kunnen we naast bibliotheek Alphen aan den Rijn ook in de andere vestingen niet meer onbeperkt bezoekers ontvangen. Alleen bezoekers die vooraf een reservering plaatsen kunnen de Bibliotheek bezoeken. Reserveren van je bezoek kun je hier doen. 

KADE 10 tijdelijk gesloten

Grand Café KADE 10 in Alphen aan den Rijn is vanwege de aangescherpte coronamaatregelen tijdelijk gesloten.

Werkplekken

Wil je gebruik maken van een werkplek in bibliotheek Alphen Centrum? Ook hier heb je een reservering voor nodig via deze link. In de overige vestigingen is gebruik van een werkplek tijdelijk niet mogelijk.

Doelgericht bezoek

Voor iedere vestiging geldt dat een bezoek doelgericht is: beperk je bezoektijd aan de bibliotheek zo veel mogelijk en reserveer bij voorkeur je boeken vooraf.

Je kunt materialen inleveren, lenen en/of eventuele en vragen stellen aan medewerkers. Je kunt printen, scannen, kopiëren, het internetterras gebruiken en een eventuele tentoonstelling of expositie in het pand bekijken. Daarna dien je de bibliotheek direct weer te verlaten.

Mondkapjes verplicht

Het dragen van een mondkapje is vanaf 13 jaar verplicht in alle vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen. Het mondkapje mag worden afgezet tijdens workshops, lezingen en spreekuren met een gereserveerde zitplaats. 

Hoeveel boeken mag ik lenen?

Je mag weer evenveel boeken lenen als je gewend was. Met een Basis abonnement leen je maximaal 10 boeken en met een Compleet abonnement leen je maximaal 15 boeken.

Boetevrij lenen tot 1 november

Lenen doe je tot 1 november boetevrij. 

Aangepaste openingstijden vestigingen

Let op! De geopende vestigingen werken met aangepaste openingstijden. Bekijk hier de actuele openingstijden per vestiging.

Begeleiding kinderen tot en met 12 jaar

Kinderen tot en met 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.

Overige maatregelen:

  • Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheek.
  • Kom alleen naar de bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden.
  • Kom niet naar de Bibliotheek als je verkouden bent of griepklachten hebt.
  • Leen doelgericht boeken, bij voorkeur na reservering vooraf.
  • Pak geen boeken uit het schap, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen.
  • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
  • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
  • Schud geen handen. Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
  • Neem je bibliotheekpas mee.
  • Beperk je bezoektijd in de bibliotheek zoveel mogelijk.