Bibliotheek weer open!

Goed nieuws: we gaan weer open! Lees hier meer over de maatregelen. Bij de vestiging Alphen is een bezoek alleen mogelijk na het reserveren van een tijdslot.

Maatregelen per donderdag 19 november:

Bezoek aan bibliotheek

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen rondom het corona-virus kunnen we niet meer onbeperkt bezoekers ontvangen.

 • Bij vestiging Alphen kunnen alleen bezoekers die vooraf een reservering plaatsen de Bibliotheek bezoeken. Reserveren van je bezoek kun je hier doen. 
 • Bij de overige vestigingen is een tijdslot reserveren niet meer nodig en hanteren we een maximaal aantal toegangsitems. Ook vragen we je te registeren bij binnenkomst.  

Doelgericht bezoek

Voor iedere vestiging geldt dat een bezoek doelgericht is: beperk je bezoektijd aan de bibliotheek zo veel mogelijk en reserveer bij voorkeur je boeken vooraf.

Je kunt materialen inleveren, lenen en/of eventuele en vragen stellen aan medewerkers. Je kunt printen, scannen, kopiëren, het internetterras gebruiken en een eventuele tentoonstelling of expositie in het pand bekijken. Daarna dien je de bibliotheek direct weer te verlaten.

Werkplekken

Wil je gebruik maken van een werkplek in Bibliotheek Alphen? Ook hier heb je een reservering voor nodig via deze link. In de overige vestigingen is gebruik van een werkplek tijdelijk niet mogelijk.

Afhaalloket blijft bestaan

Gereserveerde boeken kun je in de gekozen vestiging ophalen bij het afhaalloket. Zodra ze klaarstaan ontvang je daar bericht over per e-mail. Het ophalen en inleveren van boeken kan tijdens de openingstijden van de Bibliotheek. Hiervoor is een tijdslot reserveren niet nodig.

KADE 10 tijdelijk gesloten

Grand Café KADE 10 in Alphen aan den Rijn is vanwege de aangescherpte coronamaatregelen tijdelijk gesloten.

Mondkapjes verplicht

Het dragen van een mondkapje is vanaf 13 jaar verplicht in alle vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen. Het mondkapje mag worden afgezet tijdens workshops, lezingen en spreekuren met een gereserveerde zitplaats. 

Geen boetes

Lenen doe je tot eind dit jaar boetevrij. Lenen doe je dit hele jaar nog boetevrij. Maak je dus geen zorgen over te laat ingeleverde boeken. Tot en met 31 december worden die niet in rekening gebracht.

Aangepaste openingstijden vestigingen

Let op! De geopende vestigingen werken met aangepaste openingstijden. Bekijk hier de actuele openingstijden per vestiging.

Begeleiding kinderen tot en met 12 jaar

Kinderen tot en met 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.

Overige maatregelen:

 • Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheek.
 • Kom alleen naar de bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden.
 • Kom niet naar de Bibliotheek als je verkouden bent of griepklachten hebt.
 • Leen doelgericht boeken, bij voorkeur na reservering vooraf.
 • Pak geen boeken uit het schap, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen.
 • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
 • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 • Schud geen handen. Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
 • Neem je bibliotheekpas mee.
 • Beperk je bezoektijd in de bibliotheek zoveel mogelijk.