Primair Onderwijs

Leren

Bibliotheek Rijn en Venen werkt met het primair onderwijs samen op het gebied van taalontwikkeling, leesplezier en digitale geletterdheid. Alle basisscholen uit ons werkgebied kunnen gebruikmaken van ons aanbod. Kijk gerust eens rond in onze webshop met activiteiten voor het schooljaar 2021/2022. Heb je vragen of ben je op zoek naar een maatwerkoplossing, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Scholen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn en Zoeterwoude kunnen mailen naar educatie@bibliotheekrijnenvenen.nl. Scholen uit Kaag & Braassem en Nieuwkoop kunnen contact opnemen met hun leesmediaconsulent.

Taal en lezen

Ben je op zoek naar ondersteuning op het gebied van taalontwikkeling of het bevorderen van lezen en leesplezier? 

Media en technologie

Wil je werken aan mediawijsheid, computational thinking of andere (21e-eeuwse) vaardigheden?

Voor professionals

Aan de slag met ouderbetrokkenheid of deskundigheidsbevordering van medewerkers en leerkrachten?

Word lid!

Met een abonnement kan het primair onderwijs in Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Zoeterwoude-Dorp gebruikmaken van ons aanbod. Dit abonnement kost €55 per jaar. Hiermee kun je zonder extra kosten:

  • per keer maximaal 30 materialen lenen
  • 8 weken lenen, max. 2 keer verlengen
  • gratis materialen reserveren uit de collectie van Rijn en Venen
  • een vertelkastje en de bijbehorende vertelplaten lenen

Meer informatie

Wil je gebruikmaken van ons aanbod of heb je interesse in de Bibliotheek op school? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn op het gebied van deskundigheidsbevordering voor leerkrachten?

Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
 

De Waanzinnige Podcast

Dé podcast voor en door kinderen over hun lievelingsboeken! In 7 minuten vertelt een kind aanstekelijk over een lievelingsboek, en er wordt een stukje voorgelezen. Na het luisteren zijn de jonge luisteraars zo meegesleept in het verhaal, dat ze het boek graag willen lezen.

Meer informatie

Leestips van boekenwurm Matilda (voorjaar 2021)

Cursus Open Boek voor leerkrachten

Ondersteuning bij een boekenkring

Cultuurpalet

Kunst-, cultuur-, en erfgoededucatie voor het primair onderwijs in Alphen aan den Rijn. De Bibliotheek is hier onderdeel van en verzorgt het aanbod Literatuur en Erfgoed voor groep 7.

Lees meer

Prentenboeken in alle talen

Stichting VoorleesExpress heeft het initiatief genomen om prentenboeken te laten vertalen zodat ze toegankelijk worden voor anderstalige en/of laaggeletterde ouders en hun kinderen. Neem het digitale boek lekker op schoot en luister naar deze mooie prentenboeken in veel verschillende talen! Klik op het boek om te zien in welke talen deze beschikbaar is.

Ga naar de boeken

Voorleesfilmpjes

Boeken op ieder niveau

Werkstuk / spreekbeurt

Aanvullende themacollecties lenen

BoekToer heeft themacollecties speciaal voor scholen. Je kunt ze lenen voor een periode van 8 weken tot een jaar. Zo'n collectie is ideaal als aanvulling op de schoolbibliotheek of voor thematisch gebruik in de groep. Wil je meer informatie, stuur dan een email naar educatie@bibliotheekrijnenvenen.nl

BoekToer etalage