Primair Onderwijs

Leren

Bibliotheek Rijn en Venen werkt met het primair onderwijs samen op het gebied van taalontwikkeling, leesplezier en digitale geletterdheid. Basisscholen uit de gemeente Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Zoeterwoude-Dorp kunnen gebruikmaken van ons aanbod.

Educatief aanbod 2020/2021

Aan de slag met woordenschat en leesplezier? Of liever activiteiten op het gebied van 21e-eeuwse vaardigheden? Onze consulenten werken altijd vraaggericht en op maat. Neem contact op om vrijblijvend te praten over de mogelijkheden voor jouw school.

Bekijk ons aanbod voor dit schooljaar

Instellingsabonnement

Om gebruik te maken van het aanbod voor de primair onderwijs heb je een instellingsabonnement nodig. Dit abonnement kost €52,00 per jaar. Hiermee kun je zonder extra kosten:

  • per keer maximaal 30 materialen lenen (12 weken)
  • gratis materialen reserveren uit de collectie van Rijn en Venen
  • een vertelkastje en de bijbehorende vertelplaten lenen

Meer informatie

Wil je gebruikmaken van ons aanbod of heb je interesse in de Bibliotheek op school? Wil je een instellingsabonnement afsluiten? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn op het gebied van deskundigheidsbevordering voor leerkrachten?

Neem contact op met onze afdeling Educatie via educatie@bibliotheekrijnenvenen.nl

De Waanzinnige Podcast

Dé podcast voor en door kinderen over hun lievelingsboeken! In 7 minuten vertelt een kind aanstekelijk over een lievelingsboek, en er wordt een stukje voorgelezen. Na het luisteren zijn de jonge luisteraars zo meegesleept in het verhaal, dat ze het boek graag willen lezen.

Meer informatie

Leestips van boekenwurm Matilda (voorjaar 2021)

Cursus Open Boek voor leerkrachten

Ondersteuning bij een boekenkring

Cultuurpalet

Kunst-, cultuur-, en erfgoededucatie voor het primair onderwijs in Alphen aan den Rijn. De Bibliotheek is hier onderdeel van en verzorgt het aanbod Literatuur en Erfgoed voor groep 7.

Lees meer

Prentenboeken in alle talen

Stichting VoorleesExpress heeft het initiatief genomen om prentenboeken te laten vertalen zodat ze toegankelijk worden voor anderstalige en/of laaggeletterde ouders en hun kinderen. Neem het digitale boek lekker op schoot en luister naar deze mooie prentenboeken in veel verschillende talen! Klik op het boek om te zien in welke talen deze beschikbaar is.

Ga naar de boeken

Voorleesfilmpjes

Boeken op ieder niveau

Werkstuk / spreekbeurt

Aanvullende themacollecties lenen

BoekToer heeft themacollecties speciaal voor scholen. Je kunt ze lenen voor een periode van 8 weken tot een jaar. Zo'n collectie is ideaal als aanvulling op de schoolbibliotheek of voor thematisch gebruik in de groep. Wil je meer informatie, stuur dan een email naar educatie@bibliotheekrijnenvenen.nl

BoekToer etalage