Open!

Je leest hier hoe je de Bibliotheek (m.u.v. Leimuiden) weer kunt bezoeken.

Bezoek aan de Bibliotheek

  • De Bibliotheek bezoeken? Maak vooraf een reservering. We hanteren ruime tijdslots. Je kunt op ieder moment binnen het tijdslot bij ons langskomen. We werken met een maximum aantal mandjes, het kan daarom voorkomen dat je even moet wachten. 
  • Alleen boeken inleveren of een reservering ophalen? Dan heb je geen reservering nodig. Let op: je hebt dan geen toegang tot de rest van de Bibliotheek!

Afhaalloket blijft bestaan

Gereserveerde boeken kun je in de gekozen vestiging ophalen bij het afhaalloket. Zodra ze klaarstaan ontvang je daar bericht over per e-mail. Het ophalen en inleveren van boeken kan tijdens de openingstijden van de Bibliotheek. Hiervoor is een tijdslot reserveren niet nodig.

Openingstijden

Let op! De openingstijden blijven gelijk aan de afgelopen maanden en worden nog niet verruimd. Bekijk hier de actuele openingstijden per vestiging.

Doelgericht bezoek

Voor iedere vestiging geldt dat een bezoek doelgericht is: beperk je bezoektijd aan de Bibliotheek zo veel mogelijk. Je kunt materialen inleveren, lenen en vragen stellen. We helpen je graag verder. Ook printen, scannen en kopiëren is weer mogelijk.

Mondkapjes verplicht

Het dragen van een mondkapje is voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht in alle vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen. 

Studieplekken

Wil je gebruik maken van een studieplek in de Bibliotheek Alphen of Boskoop? Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Je kunt zonder reservering langskomen. We registreren je ter plekke indien er plek is.

Begeleiding kinderen tot en met 12 jaar

Kinderen tot en met 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.

Overige maatregelen:

  • Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheek.
  • Kom alleen naar de bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden.
  • Kom niet naar de Bibliotheek als je verkouden bent of griepklachten hebt.
  • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
  • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
  • Neem je bibliotheekpas mee.