Voor leden en niet-leden

• Volg Hiphop in je Bieb op Instagram. Voor alle taalkunstenaars, verhalenvertellers en dromers. #jongerenplatform #urbanculture. Initiatief van Probiblio en bibliotheken Aanzet en Rotterdam.
  • AppLab. Welke apps zijn goed, spannend en innovatief en dus perfect voor je kind? Cinekid AppLab selecteert de beste apps.

KIJKEN

• SkillsDojo cursussen voor kids. Leuke en leerzame video's voor kinderen 6+. Robots, apps, Micro bit, programmeren, wetenschap en technologie.
  • Opa 'n oma, 'dé site voor alle grootouders die genieten van het opgroeien van hun kleinkinderen!' Met digitale prentenboeken kun je de kleinkinderen laten genieten van een verhaal, terwijl ze zelf meekijken op het scherm.
  • Wepboek. Voorleesfilmpjes voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Bij elk boek staat de leeftijd duidelijk aangegeven.
  • BiebLab van Biblionet Groningen. Mark Deckers: “Jolanda Robben van Biblionet Groningen is gisteren gestart op het videokanaal Bieblab. Elke middag post ze vanaf een fimpje voor kinderen. Leuk om ook aan te bieden aan kinderen in je eigen werkgebied.”
  • BiebTV. Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta maakt leuke filmpjes voor kinderen met boekentips en grappige sketches en informatie.
  • En verder: Vlogboek en Lezen Nou

LUISTEREN

LEREN

• Op Scholieren.com staan verfilmingen van boeken op de lijst. Let er wel op dat de film meestal verschilt van het boek!
  • Muiswerk.nl. 'Het ultieme leerplatform voor rekenen en taal'.
  • Op juf-milou.nl zijn voor alle groepen in het basisonderwijs materialen te vinden om te gebruiken in de klas of thuis.
  • Op Tafeldiploma.nl kun je op een eenvoudige manier alle tafels oefenen.

Alleen voor leden

• Jeugdbibliotheek. Een website van de Koninklijke Bibliotheek, speciaal ontwikkeld voor kinderen van 0-18 jaar. Hier vind je inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken.
  • Voor de allerjongsten heeft de KB naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes via deze link op jeugdbibliotheek.nl
  • Ook op Jeugdbieb.nl is veel informatie over uiteenlopende onderwerpen te vinden, met websites, filmpjes en apps.
  • Yoleo. Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels).
  • De Voorleeshoek. Hier bekijk je honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. De Voorleeshoek is tijdelijk drie weken gratis voor alle kinderen in Nederland. Een leuke & educatieve manier om de kinderen thuis te vermaken.
  • Bereslim. Dé aanbieder van pedagogisch verantwoorde computerspellen voor jonge kinderen. Op Bereslim bekijken leden voorleesfilmpjes van bekende prentenboeken voor kinderen van 2 tot 7 jaar.
  • SchoolTV. Hier bekijk je digitale prentenboeken, voor peuters tot en met kinderen uit groep 6 van de basisschool.
  • Lezen voor de lijst. Zoek je een leesboek voor school? Met Lezen voor de lijst vind je het boek dat bij je past.

LID WORDEN?

Een abonnement bij de Bibliotheek Rijn en Venen geeft je toegang tot een schat aan informatie. Ook nu de vestigingen gesloten zijn kun je gewoon lid worden. We sturen de gegevens om in te loggen in de online omgeving van de bibliotheek tijdelijk per e-mail toe.