Uw wachtwoord bij de Bieb. Belangrijke info

Gepubliceerd op: 14 maart 2018 11:03

Alle nieuwe leden krijgen een éénmalig wachtwoord. Als u daarmee nog nooit ingelogd bent, of als uw kind jonger is dan 8 jaar, dan is deze informatie belangrijk voor u. Lees de onderstaande tekst goed door.

Bescherming van uw bibliotheekaccount met een beveiligd wachtwoord

De volgende maatregelen zijn genomen om er zeker van de zijn dat uw persoonsgegevens veilig zijn bij de Bibliotheek.

Toen u lid werd van de Bibliotheek ontving u een (éénmalig bruikbare) pincode om uw account te activeren, waarna u zelf een nieuw wachtwoord diende aan te maken. Voor kinderen tot 8 jaar kon deze pincode zonder aanpassing gebruikt blijven worden.

Vanaf donderdag 15 maart 2018 werkt deze pincode niet meer!

U kunt dan via de optie “Wachtwoord vergeten” een nieuwe toegang krijgen. Dit kan alleen als uw e-mailadres bekend is bij uw
Bibliotheek.

Waar moet het nieuwe wachtwoord aan voldoen?
Het nieuwe wachtwoord moet bestaan uit 6 of meer tekens.
Er moeten hoofdletters, kleine letters, cijfers of andere tekens (behalve een # of een &) worden gebruikt, aan elkaar geschreven.

5 tips voor een veilig wachtwoord

• Een wachtzin is makkelijker te onthouden en moeilijker te raden dan een wachtwoord. (Bijv. “Ik<3vanHonden”)
  • Gebruik een combinatie van kleine letters, hoofdletters en speciale tekens.
  • Vervang uw wachtwoord minimaal 1x per jaar.
  • Gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord, maar probeer deze bijvoorbeeld aan te passen voor de website/service waarvoor u inlogt.
  • Het is niet verstandig om uw wachtwoord in de browser op te slaan.