Vestigingen Alphen Centrum, Zoeterwoude-Dorp en Boskoop weer open!

Gepubliceerd op: 15 mei 2020 12:54

Op woensdag 6 mei kondigde premier Rutte aan dat alle bibliotheken in Nederland weer open mogen. Bibliotheek Alphen Centrum, Boskoop en Zoeterwoude-Dorp zijn inmiddels weer open voor publiek. De bibliotheek is zo ingericht dat het voor alle bezoekers veilig is om langs te komen.

De bibliotheken mogen weer open voor het publiek, maar vanwege het coronavirus is niet alles meteen weer zoals het was. Omdat we te maken hebben met strenge afstands- en hygiëne eisen, is er nu sprake van de ‘'anderhalvemeterbibliotheek’'.

Maatregelen

De bibliotheek is in aangepaste vorm open voor het lenen en inleveren van boeken. Bij een bezoek aan de bibliotheek, gelden eigenlijk dezelfde regels als bij supermarkten en bouwmarkten. Zo maakt de bibliotheek gebruik van plexiglas spatschermen, een toegangsitem, looproutes en aangepaste openingstijden. Meer informatie en een volledig overzicht van de maatregelen is te vinden via deze pagina.

Er wordt aan gewerkt om ook Bibliotheek Ter Aar en Hazerswoude-Rijndijk binnenkort veilig te
kunnen openen. Vestigingen Hoogmade, Roelofarendsveen, Leimuiden en Hazerswoude-Dorp blijven gesloten, omdat het hier niet mogelijk is te werken volgens de huidige protocollen.

Afhaalloket

Bij de vestigingen Nieuwkoop en Zoeterwoude-Dorp blijft het afhaalloket voorlopig nog beschikbaar. Boeken die vooraf gereserveerd zijn kunnen bij deze vestigingen op afspraak worden afgehaald. Meer informatie over het afhaalloket is hier te vinden.