Vestiging Alphen Centrum vanaf 18 mei weer open

Gepubliceerd op: 15 mei 2020 12:54

Op woensdag 6 mei kondigde premier Rutte aan dat alle bibliotheken in Nederland weer open mogen. Bibliotheek Alphen Centrum is vanaf maandag 18 mei weer open voor publiek. De bibliotheek is zo ingericht dat het voor alle bezoekers veilig is om langs te komen.

De bibliotheken mogen weer open voor het publiek, maar vanwege het coronavirus is niet alles meteen weer zoals het was. Omdat we te maken hebben met strenge afstands- en hygiëne eisen, is er nu sprake van de ‘'anderhalvemeterbibliotheek’'.

Maatregelen

De bibliotheek is in aangepaste vorm open voor het lenen en inleveren van boeken. Bij een bezoek aan de bibliotheek, gelden eigenlijk dezelfde regels als bij supermarkten en bouwmarkten. Zo maakt de bibliotheek gebruik van plexiglas spatschermen, een toegangsitem, looproutes en aangepaste openingstijden. Meer informatie en een volledig overzicht van de maatregelen is te vinden op via deze pagina.

Op dit moment wordt er geïnventariseerd of het mogelijk is om andere vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen te openen volgens alle protocollen. Leden kunnen tot die tijd gebruik blijven maken van het afhaalloket en alle online mogelijkheden.

Afhaalloket

Bij de vestigingen Boskoop, Nieuwkoop, Woubrugge en Zoeterwoude-Dorp blijft het afhaalloket voorlopig nog beschikbaar. Boeken die vooraf gereserveerd zijn kunnen bij deze vestigingen op afspraak worden afgehaald. Meer informatie over het afhaalloket is hier te vinden.