Vanaf maandag 5 oktober bezoek aan bibliotheek Alphen aan den Rijn alleen mogelijk na aanmelding.

Gepubliceerd op: 2 oktober 2020 16:10

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen rondom het corona-virus kan de bibliotheek in Alphen aan den Rijn helaas niet meer onbeperkt bezoekers ontvangen. Vanaf maandag 5 oktober kunnen alleen bezoekers die vooraf een reservering plaatsen naar binnen.

UPDATE 19-10-2020

Ook voor het bezoeken van de andere vestigingen is een reservering nodig vanaf woensdag 21 oktober.

Bezoek reserveren in Alphen aan den Rijn

Voor een bezoek aan de bibliotheek in Alphen aan den Rijn kan er per tijdslot van 30 minuten gereserveerd worden. Via deze link kunnen bezoekers zich aanmelden. Mensen die het lastig vinden om een online reservering te plaatsen kunnen telefonisch contact opnemen met de bibliotheek via 0172 475 771 optie 1.

Alleen doelgerichte bezoeken

Voor iedere vestiging geldt dat een bezoek doelgericht is. In Alphen aan den Rijn is het bezoek beperkt tot het aangegeven tijdslot van de reservering. Bezoekers kunnen materialen inleveren en lenen en/of eventuele vragen stellen aan medewerkers. Ook kan men printen, scannen, kopiëren, het internetterras gebruiken en een eventuele tentoonstelling of expositie in het pand bekijken. Daarna dient men het pand direct weer te verlaten.

Werk- en studieplekken

Alleen na reservering kan er in Alphen aan den Rijn gebruik gemaakt worden van werk- en studieplekken. In de overige vestigingen is dit tijdelijk helemaal niet mogelijk. In Alphen aan den Rijn kan zo’n plek voor maximaal 1 persoon via deze link per dagdeel geboekt worden. Dit is een andere reservering dan die voor een bezoek.

Erfgoedcentrum

Ook het Erfgoedcentrum kan alleen na het maken van een afspraak bezocht worden. Deze afspraak wordt altijd persoonlijk door een medewerker van het Erfgoedcentrum gemaakt. Aanvragen kunnen gedaan worden via een mail aan studiezaal@bibliotheekrijnenvenen.nl.

KADE 10 en VVV Alphen aan den Rijn

Mensen die alleen gebruik willen maken van de horecagelegenheid KADE 10, kunnen via de aparte ingang naar binnen of zich melden bij de hoofdingang. Binnen KADE 10 gelden de horecarichtlijnen.

LET OP: Horecagelegenheid KADE10 is vanwege de aangescherpte coronamaatregelen tijdelijk gesloten.

Bezoekers van het VVV kunnen zich melden bij de hoofdingang.

Mondkapjes verplicht

Het dragen van een mondkapje is vanaf 13 jaar verplicht in alle vestigingen van de Bibliotheek Rijn en Venen. Het mondkapje mag worden afgezet tijdens workshops, lezingen en spreekuren met een gereserveerde zitplaats.

Speciale uren

In Alphen aan den Rijn is dagelijks het eerste openingsuur beschikbaar voor bezoekers met een minder goede gezondheid. Ook dit moet via de website of telefonisch gereserveerd worden.