Tanja de Jonge op bezoek

Gepubliceerd op: 22 november 2017 13:34

Bibliotheek Rijn en Venen heeft dinsdagmiddag 21 november speciaal bezoek geregeld op het Groene Hart Rijnwoude in Hazerswoude Dorp.

Kinderboekenschrijver Tanja de Jonge werd in het kader van Nederland Leest uitgenodigd om op deze middelbare school een programma te verzorgen rondom haar boek Cyberboy. Dit boek is de kerntitel rondom Nederland Leest Junior omdat het goed aansluit op het thema Robotica. Op veel basisscholen wordt dit boek door juffen en meesters samen met de klas gelezen. Ook in klas 1 en 2 van het VMBO kwam dit boek aan de orde.

Groep 7/8 van basisschool Johannes Post – de buren van Groene Hart Rijnwoude – mocht ook aanschuiven. Beide scholen werken nauw samen met Bibliotheek Rijn en Venen – zij zijn beide een “Bibliotheek op School” school. Alle leerlingen hadden vooraf het boek gelezen, hadden vragen bedacht voor de schrijfster en kregen aan het eind ook nog haar handtekening. Dat het boek erg positief was bevonden bleek uit de vraag die diverse malen werd gesteld: wanneer verschijnt deel 2 van Cyberboy?
Al met al was het een erg geslaagd bezoek.