Opening mediatheek Groene Hart Leerpark

Gepubliceerd op: 21 maart 2017 09:10

Op donderdagochtend 16 maart is de mediatheek op het Groene Hart Leerpark officieel geopend door wethouder Kees van Velzen.

Jarenlang was er het idee dat vmbo-leerlingen toch niet van lezen hielden, dus werd de noodzaak van een uitgebreid boekenaanbod niet erkend. Inmiddels is door allerlei onderzoek gebleken dat ook deze leerlingen best willen en kunnen lezen maar dat ze gewoon niet weten wat ze leuk vinden en waar ze dat dan kunnen vinden.

Het Groene Hart Leerpark wil als eerste vmbo-school in Alphen aan den Rijn aandacht aan dit fenomeen besteden. In samenwerking met Bibliotheek Rijn en Venen is de school nu officieel een “De Bibliotheek op School” -school.

Dit houdt in dat naast een aantrekkelijk aanbod boeken – speciaal geschikt voor vmbo-leerlingen – ook een leesconsulent betrokken is bij de school die zich bezighoudt met leesbevordering in algemene zin.

Leerlingen van de school zijn direct betrokken geweest bij de inrichting van de mediatheek: ze hebben zelf boekenkasten getimmerd en ook is een kleine delegatie mee geweest bij het aanschaffen van de boeken. Tenslotte zijn zij de toekomstige nieuwe lezers!

De leerlingen kunnen in de nieuwe Mediatheek ook gratis e-books lenen en lezen.