Opening dBos op OBS Esselyckerwoude

Gepubliceerd op: 21 maart 2019 10:13

OBS Esselyckerwoude heeft nu ook een Bibliotheek op School Woensdagochtend 20 maart was het groot feest op basisschool Esselyckerwoude. Net als eerder al bij de CBS Kinderkring werd er een nieuwe schoolbibliotheek geopend en dat werd gevierd.

Boeken en biebmoeders

 Er is voor ieder wat wils in de nieuwe schoolbibliotheek. Er zijn leuke boeken op alle niveaus te vinden, maar ook mooie informatieve boeken die de kinderen kunnen lezen en gebruiken bij het maken van een werkstuk. En natuurlijk zijn er biebmoeders om alle kinderen te helpen om een leuk boek uit te zoeken. De schoolbibliotheek is gekoppeld aan het bibliotheeksysteem van de Bibliotheek Rijn en Venen, dus als er iets niet aanwezig is kan er uit de grote collectie van de Bibliotheek gereserveerd worden.

De Bibliotheek op School (dBOS) is een landelijk programma

Naast een schoolbibliotheek is er ook een leesmediaconsulent van de Bibliotheek Rijn en Venen actief verbonden aan de school. De consulent zorgt voor allerlei leuke activiteiten in de klassen, zodat de kinderen lezen nog leuker gaan vinden.

Waarom lezen zo belangrijk is

Kinderen die een kwartier per dag lezen, leren gemiddeld 1.000 nieuwe woorden per jaar en behalen daardoor meestal betere schoolresultaten. Vrij lezen voor je plezier heeft namelijk een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen en schrijven. Een schoolbibliotheek en de aanwezigheid van een professionele leesconsulent van de Bibliotheek dragen hier aan bij.