Bibliotheek vol activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen 2019

Gepubliceerd op: 17 januari 2019 14:26

Van 23 januari tot en met 2 februari zijn de Nationale Voorleesdagen 2019. De Bibliotheek Rijn en Venen doet mee en organiseert verschillende activiteiten.

In de Bibliotheek Alphen is het jaarlijkse Voorleesontbijt dit jaar op vrijdag 25 januari. Anders dan voorgaande jaren is het Voorleesontbijt dit keer openbaar toegankelijk. Tickets zijn te koop via de website van de Bibliotheek. Eregast is Burgemeester Liesbeth Spies.

Voorleesvoorstelling

Op zaterdag 26 januari zal er in de bibliotheekvestigingen Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk en Nieuwkoop een voorleesvoorstelling plaatsvinden met poppenspeler Michel en zijn pop Matz. Tijdens deze interactieve voorstelling voor peuters en kleuters komt de huiskater Harry tot leven. Na afloop van de voorstelling kunnen kinderen genieten van heerlijk ontbijt of lekkere lunch en creatief aan de slag gaan met het verhaal. Op de website van de bibliotheek staat meer informatie en kunnen kaarten besteld worden.

Informatiemarkt

Verspreid over de vestigingen is er een levensgroot memory spel voor kinderen. Het is te vinden in de informatiestand. Ook kun je daar de 10 prentenboeken bekijken die centraal staan tijdens de Voorleesdagen. Kinderen die nog geen lid zijn, hoeven in deze week geen inschrijfkosten te betalen voor het gratis lidmaatschap tot hun 18e verjaardag.

Prentenboek van het jaar

Dit jaar is het prentenboek van het jaar Een huis voor Harry geschreven door Leo Timmers. Hij bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek is naar een nieuw huis.