Julian wint Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 23 februari 2017 12:55

Tien leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen in de gemeente Nieuwkoop namen het op zaterdag 18 februari tegen elkaar op tijdens een lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2017.

Na een spannende ochtend vol mooie verhalen mag Julian Bennen van basisschool De Zilveren Maan zich de lokale voorleeskampioen noemen. De jury, bestond uit Lydia Zeijlemaker (voorzitter), Frouwien Wille en Gea Dijkstra.

Tasjesdief
Met flair en overtuiging las Julian prachtig voor uit de Tasjesdief van Mieke van Hooft. Een spannend verhaal waarmee hij op de jury en het publiek grote indruk raakte. Tweede werd Emily Olsthoorn (basisschool Antonius) en derde Esmee Bos (basisschool De Diamant). "Het was een feest om naar jullie te luisteren. Jullie hebben heel goed gelezen en zijn wat mij betreft allemaal winnaar. Echt heel knap gedaan!", aldus  juryvoorzitter Lydia Zeijlemaker. 

Regionale voorronde
Winnaar Julian Bennen gaat door naar de regionale voorronde in Leiden op 29 maart. Daarna volgt een provinciale ronde en uiteindelijk in mei de landelijke finale in Concertgebouw TivoliVredenburg in Utrecht.