Joris' Kerstboom in de Bieb!

Gepubliceerd op: 7 december 2017 12:01

Op 6 december is in 6 vestigingen van de Bibliotheek Rijn en Venen de actie Joris’ Kerstboom van start gegaan. Tijdens deze actie kunnen mensen naar de Bibliotheek komen om een kerstgedachte voor hun naasten te knutselen en schrijven en in Joris’ Kerstboom op te hangen. De actie wordt in samenwerking met de KRO-NCRV uitgevoerd met Joris Linssen als boegbeeld.

De Actie

Joris’ Kerstboom bestaat rond het idee van de kerstgedachte. In de verschillende vestigingen van de Bibliotheek Rijn en Venen (Alphen, Boskoop, Ter Aar, Hazerswoude-Rijndijk, Woubrugge en Roelofarendsveen) staat in december een kerstboom. Naast de kerstboom staat een tafel met allerlei knutsel- en schrijfmateriaal om een kaart te knutselen en schrijven voor een dierbare. Alle kerstgedachtes kunnen met een bal in de boom gehangen worden. Na 22 december is het mogelijk de kerstbal weer op te halen.

Selectie mooie verhalen

De Bibliotheek kijkt uit naar mooie verhalen die in de boom hangen. Aan de meest bijzondere verhalen geeft de Bibliotheek, na toestemming van de schrijver en in overleg met KRO-NCRV, extra aandacht. Het is nu eenmaal niet mogelijk dat Joris Linssen aan alle Joris’ Kerstbomen een bezoek brengt.

Joris’ Kerstboom uitzending

Op 24 december wordt Joris’ Kerstboom uitgezonden op TV. Dit jaar staat Joris’ Kerstboom in ‘s-Hertogenbosch, Deventer, Dokkum, Emmen, Leiden, Leerdam en Apeldoorn. De grote kerstboom is een ontmoetingsplaats waar je elkaar ten huwelijk kunt vragen, een reddende engel bedanken, sorry zeggen of een hechte
vriendschap bezingen. In het programma worden de beelden die gemaakt zijn op één van deze plaatsen uitgezonden. Dit is het 7e seizoen van het programma.