Gluren bij de buren mag in de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 19 oktober 2018 13:48

Vanaf zaterdag 3 november kunnen de inwoners van Alphen aan den Rijn gluren bij de buren. De tentoonstelling is vanaf die dag te bezichtigen in de Bibliotheek Alphen Centrum.

100 jaar Alphen aan den Rijn
Dit jaar bestaat de gemeente 100 jaar. Alle reden voor het Historisch Platform Alphen aan den Rijn om de oorspronkelijke kernen nader met elkaar kennis te laten maken. Gezamenlijk hebben de 7 historische verenigingen de tentoonstelling ‘Gluren bij de buren’samengesteld, die de bezoeker door honderd jaar geschiedenis heen leidt. De foto tentoonstelling geeft een beeld over de geschiedenis van Alphen aan den Rijn en haar zeven kernen tussen 1918 en 2017.

Opening
De officiële opening zal plaatsvinden in de Bibliotheek Alphen met een inleiding door Arjan van 't Riet van de Stichting Aarlandersveens Archief. U bent van harte welkom op zaterdag 3 november om 11 uur.

Aarlanderveen: een grensgeval. Een inleiding door Arjan van 't Riet.
Omdat Aarlanderveen de voorlaatste halte is van de reizende expositie Gluren bij de 'Alphense' Buren staat Aarlandervener Arjan van 't Riet stil bij de grensbepalende gebeurtenissen rond het samengaan van zijn dorp met Alphen en Oudshoorn. Hoe zijn de nieuwe gemeentegrenzen tot stand gekomen op dit knooppunten van rivieren en waterwegen? De tentoonstelling is tijdens de openingstijden van de Bibliotheek vrij toegankelijk en zal tot en met zaterdag 5 januari 2019 te bezichtigen zijn.