Geef een boek cadeau

Gepubliceerd op: 16 januari 2018 15:50

Boekentip van de Bibliotheek: Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren. Vanaf 9 februari verkrijgbaar voor maar 2 euro. Leuk om cadeau te geven!

Alle kinderen moeten kunnen opgroeien tussen de boekenHet initiatief ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie alle – maar dan ook alle – kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken.
Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving.
Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar 2 euro!
Het jeugdboek van 2018 is Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren.Hoe bereiken we alle kinderen?
De vraag is hoe we juist ook de kinderen bereiken die thuis geen boeken hebben en van wie de ouders niet het geld hebben om boeken te kopen.
Het antwoord is: DOOR MET Z’N ALLEN KINDEREN BOEKEN TE GEVEN! Ouders, grootouders, ooms, tantes, instellingen in de kinderopvang, scholen, bedrijven, iedereen! Geven is veel leuker dan krijgen! En geven kan op vele manieren, bijvoorbeeld door, als je toch in de boekhandel bent om een boek te kopen voor je eigen kind, voor twee euro extra een boek kopen voor een kind dat thuis geen boeken heeft.
De boekhandelaar zorgt er dan voor dat dit boek bij het juiste kind terechtkomt.