Digitaal in contact met de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 14 april 2020 16:52

De Bibliotheek gaat op 21 april van start met een wekelijkse service om laag-digivaardigen, kwetsbare ouderen en laag-taalvaardigen te ondersteunen. Door de huidige maatregelen rondom Corona heeft deze kwetsbare groep een grotere kans om in een isolement te raken. De ondersteuning op afstand is bedoeld om iedereen veilig toegang tot digitale media te verlenen in deze uitdagende tijd.

Het bestaande DigiCafé zal vanaf dinsdag 21 april niet ín de Bibliotheek maar mét de Bibliotheek plaatsvinden. Tussen 11.00 en 13.00 zitten vrijwilligers van samenwerkingspartner ’t Gilde klaar om telefonisch hulp te bieden bij technische problemen en vragen. 

Vanaf donderdag 23 april kan men tussen 11.00 en 13.00 uur wekelijks tips en hulp krijgen in het ontdekken van de digitale mogelijkheden om digitaal contact te maken via de DigiLijn.

Het eerste kwartier van 11.00 tot 11.15 uur is er een webinar waarin de Bibliotheek live een onderwerp bespreekt om digitaal contact te maken. Deelnemen kan eenvoudig via deze link of door een bel-afspraak te maken via de DigiLijn voor individuele begeleiding. Op 23 april gaat het Webinar over videobellen, op 30 april over digitaal shoppen en op 7 mei geeft de bibliotheek tips over Social Media. Het webinar is op een later moment terug te kijken.

Digitaal in contact is onderdeel van een samenwerkingsverband met Participe. Waarbij Participe ondersteuning op afstand geeft aan de begeleiding van schoolgaande kinderen en hun thuiswerkopdrachten. 

(Iemand) aanmelden

De diensten zijn gratis en beschikbaar voor iedereen, leden en niet- leden.Een bel-afspraak maken voor het DigiCafé of de DigiLijn kan via 06 - 131 404 16 of digitaal@bibliotheekrijnenvenen.nl.

Deelnemers worden teruggebeld op het afgesproken tijdstip.

Agenda

Kijk voor meer informatie en data van de DigiLijn en webinars in onze agenda