Bibliotheek vol activiteiten tijdens de Boekenweek

Gepubliceerd op: 26 maart 2019 16:26

Van 23 tot en met 31 maart is het Boekenweek. De Bibliotheek Rijn en Venen doet mee en organiseert verrassende activiteiten. Het thema van de landelijke Boekenweek is dit jaar De moeder de vrouw. Er wordt in de verschillende vestigingen van de Bibliotheek van alles georganiseerd rondom het thema.

Ladies Night en bakwedstrijd

Op donderdagavond 28 maart staat de Bibliotheek Alphen vol met leuke kramen en kunnen de aanwezigen meedoen aan creatieve, sportieve en ontspannende workshops speciaal voor vrouwen. Tijdens deze avond vindt ook de bakwedstrijd Heel de Bieb Bakt plaatst. De winnaar wordt gekozen door een echte vakjury bestaande uit Corrie Wagenaar en Ella van Haeringen. Corrie was vorig jaar nog deelneemster aan Heel Holland Bakt. En Ella van Ella Bakt kennen veel mensen door haar bijzondere bakkerij in Boskoop.

 

Lezing over Kunst en Moederschap

Op maandag 25 maart vertelt Sophie Oosterwijk in de Bibliotheek Boskoop over ‘De kunst van het Moederschap in de Gouden Eeuw’ Tijdens de introductielezing komen verschillende schilderijen uit de Gouden Eeuw aan bod waarin moeder en kind de hoofdrol spelen. Voor iedereen die meer wil weten en wat dieper op de stof wil ingaan volgen er nog drie lezingen naar de introductielezing.

 

Creatief schrijven met Rita Snoek

In de Bibliotheken Zoeterwoude-Dorp (25 maart), Roelofarendsveen (26 maart) en Ter Aar (29 maart) geeft Rita Snoek de workshop Creatief Schrijven. Deelnemers leren, aan de hand van korte opdrachten, schrijven wat er in hen opkomt.

 

Lezing Meester Mark

Op vrijdagavond 29 maart komen er in de Bibliotheek Nieuwkoop mutsenmoeders, fluormoeders en andere ouders die stiekem de school runnen, voorbij tijdens de lezing van schrijver en journalist Mark van der Werf.