De nieuwe Bibliotheek van Alphen verwelkomt ook de VVV

Gepubliceerd op: 22 januari 2019 13:31

Zodra het nieuwe gebouw gereed is, verhuist ook de VVV naar de Bibliotheek aan het Aarplein. Net als het gemeentearchief Alphen aan den Rijn. Deze week tekenden VVV voorzitter Wim Doodhagen en Hester van Beek, directeur van de Bibliotheek Rijn en Venen, een intentieverklaring om in de nieuwe Bibliotheek van Alphen aan den Rijn de VVV te huisvesten.

VVV verhuist naar nieuwe Bibliotheek

In het Brugwachtershuisje zit de VVV op een mooie plek, maar deze heeft zijn beperkingen: het huisje is te klein en het is slecht bereikbaar. Begin 2020 zal een nieuw, groter VVV kantoor worden ingericht in de nieuwe Bibliotheek aan de Aarkade. Zo blijft de VVV aanwezig in het centrum en heeft een grotere ruimte voor het aanbieden van informatie.

Een gebouw voor alle Alphenaren

De nieuwe Bibliotheek wordt een uitnodigende plek, waar iedereen welkom is. Het uitlenen van boeken is slechts een klein onderdeel van alles wat de Bibliotheek te bieden heeft. Bij activiteiten wordt vooral de samenwerking met partners gezocht. De Boost partners, het archief, maar ook het duurzaamheidsloket, het juridisch spreekuur, diverse digitale cursussen en Walk en Talk voor werkzoekenden zijn slechts enkele voorbeelden.