Resultaat 1 - 10 (van 38)

Weergaveopties:

• Maatregelen Corona Bibliotheek Rijn en Venen

13 maart 2020

Update 17 maart 2020: alle vestigingen van de Bibliotheek Rijn en Venen zijn tot en met 6 april gesloten. Er worden tot 2 weken ná het opengaan van de vestigingen géén boetes berekend voor te laat ingeleverde materialen.

Bekijk details van Maatregelen Corona Bibliotheek Rijn en Venen

• Belastingaangifte? De Bibliotheek helpt je op weg!

6 maart 2020

Mensen die hulp nodig hebben bij de digitale Belastingaangifte of het aanvragen van online toeslagen, kunnen van 2 maart t/m 29 april terecht bij de Bibliotheek Alphen Centrum en Roelofarendsveen. Samen met Tom in de Buurt, ’t Gilde en De Driemaster biedt de Bibliotheek een Belastingspreekuur waar mensen gratis terecht kunnen voor hulp en advies.

Bekijk details van Belastingaangifte? De Bibliotheek helpt je op weg!

• Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Rijn en Venen

13 januari 2020

Van 22 januari tot en met 1 februari 2020 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. In het hele land zijn er allerlei voorleesactiviteiten. Ook de Bibliotheek Rijn en Venen organiseert leuke activiteiten voor peuters en kleuters.

Bekijk details van Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Rijn en Venen

• Winnaar eerste voorronde Voorleeswedstrijd bekend

13 januari 2020

Zaterdag 1 februari was het zover: Bibliotheek Rijn en Venen organiseerde de eerste voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Tien schoolwinnaars namen plaats op de voorleesstoel in de theaterzaal van Kaleidoskoop in Nieuwkoop en gingen de strijd met elkaar aan.

Bekijk details van Winnaar eerste voorronde Voorleeswedstrijd bekend

• Read2Me Voorleeswedstrijd

13 januari 2020

Op dinsdagavond 10 maart gaan acht voorlezers de strijd met elkaar aan: wie is de beste voorlezer? Wie weet de jury en het publiek het meest te boeien? Wie zorgt er voor dat iedereen, op het moment dat de voorlezer klaar is, denkt: lees alsjeblieft door, ik wil weten hoe het afloopt!

Bekijk details van Read2Me Voorleeswedstrijd

• Tijdelijk dorpshuis Hazerswoude-Rijndijk - denk mee!

13 januari 2020

Het dorpshuis van Hazerswoude-Rijndijk zal tijdelijk gevestigd zijn in de Rhynenburgschool. Wat voor invulling zou jij willen geven aan de voorzieningen, activiteiten, service en look and feel van het dorpshuis? Tijdens verschillende meedenk-workshops heb je de kans om je mening te laten horen!

Bekijk details van Tijdelijk dorpshuis Hazerswoude-Rijndijk - denk mee!

• Afhaalpunt De Barg Hoogmade geopend

8 januari 2020

Op 8 januari opent wethouder Floris Schoonderwoerd om 14.00 uur het nieuwe afhaalpunt van de Bibliotheek in Hoogmade. Vanaf dat moment kunnen inwoners van Hoogmade hun gereserveerde bibliotheekboeken ophalen in De Barg.

Bekijk details van Afhaalpunt De Barg Hoogmade geopend

• Bibliotheek vol activiteiten tijdens de Boekenweek

26 maart 2019

Van 23 tot en met 31 maart is het Boekenweek. De Bibliotheek Rijn en Venen doet mee en organiseert verrassende activiteiten. Het thema van de landelijke Boekenweek is dit jaar De moeder de vrouw. Er wordt in de verschillende vestigingen van de Bibliotheek van alles georganiseerd rondom het thema.

Bekijk details van Bibliotheek vol activiteiten tijdens de Boekenweek

• Opening dBos op OBS Esselyckerwoude

21 maart 2019

OBS Esselyckerwoude heeft nu ook een Bibliotheek op School Woensdagochtend 20 maart was het groot feest op basisschool Esselyckerwoude. Net als eerder al bij de CBS Kinderkring werd er een nieuwe schoolbibliotheek geopend en dat werd gevierd.

Bekijk details van Opening dBos op OBS Esselyckerwoude

• De nieuwe Bibliotheek van Alphen verwelkomt ook de VVV

22 januari 2019

Zodra het nieuwe gebouw gereed is, verhuist ook de VVV naar de Bibliotheek aan het Aarplein. Net als het gemeentearchief Alphen aan den Rijn. Deze week tekenden VVV voorzitter Wim Doodhagen en Hester van Beek, directeur van de Bibliotheek Rijn en Venen, een intentieverklaring om in de nieuwe Bibliotheek van Alphen aan den Rijn de VVV te huisvesten.

Bekijk details van De nieuwe Bibliotheek van Alphen verwelkomt ook de VVV