Nieuws

Resultaat 41 - 47 (van 47)

Weergaveopties:

 • Taalbuddy project van start gegaan

  22 november 2017

  Op 20 november is op het Groene Hart Leerpark, een VMBO in Alphen aan den Rijn, het pilotproject Taalbuddy van start gegaan. Een samenwerkingsverband tussen Bibliotheek Rijn en Venen en de school. Leerlingen uit de Internationale Schakelklas die wat extra begeleiding nodig hebben om het Nederlands onder de knie te krijgen, worden geholpen door hun Taalbuddy uit de tweede klas van het VMBO.

  Bekijk details van Taalbuddy project van start gegaan

 • TaalCafé Zoeterwoude van start

  20 november 2017

  Deze maand gaat het TaalCafé Zoeterwoude van start. Iedere derde maandagavond van de maand is iedereen tussen 19.00 en 21.00 uur welkom in de Bibliotheek Zoeterwoude-Dorp aan de Schenkelweg. In het TaalCafé leer je nieuwe mensen kennen en oefen je op een leuke manier samen de Nederlandse taal. Je gaat in gesprek met mensen en speelt een (taal)spelletje. Je drinkt samen koffie of thee.

  Bekijk details van TaalCafé Zoeterwoude van start

 • Diederik Jekel bezoekt de Bibliotheek tijdens Nederland Leest

  8 november 2017

  Diederik Jekel en de opmars van de Robots.

  Bekijk details van Diederik Jekel bezoekt de Bibliotheek tijdens Nederland Leest

 • Week van de Alfabetisering 2017

  31 augustus 2017

  Van 4 tot en met 10 september wordt landelijk de Week van de Alfabetisering georganiseerd. Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, krijgen een flinke steun in de rug. Het Taalhuis van de Bibliotheek Rijn en Venen organiseert de gehele maand extra TaalCafés. Tijdens een informele taallunch in het gemeentehuis informeert de bibliotheek alle partners over de ontwikkelingen binnen het Taalhuis.

  Bekijk details van Week van de Alfabetisering 2017

 • Bibliotheek stopt als leercentrum voor SeniorWeb

  20 juni 2017

  Vanaf augustus dit jaar gaan Bibliotheek Rijn en Venen en SeniorWeb ieder hun eigen weg. De bibliotheek wil met haar digitale cursussen ook andere doelgroepen aanspreken.

  Bekijk details van Bibliotheek stopt als leercentrum voor SeniorWeb

 • Activiteiten Bieb in Alphens Nieuwsblad

  1 juni 2017

  Vanaf juni staat de activiteitenkalender van de Bibliotheek elke eerste woensdag van de maand in het Alphens Nieuwsblad. Zo hoef je niets te missen!

  Bekijk details van Activiteiten Bieb in Alphens Nieuwsblad

 • Bibliotheek Boskoop in het oude Raadhuis

  19 mei 2017

  Op donderdag 18 mei heeft de gemeenteraad ingestemd met de verhuizing van de bibliotheek naar het Oude Raadhuis in Boskoop. Eind 2017 wordt gestart met de verbouwing, waarbij de historische en unieke monumentale waarde behouden blijft.

  Bekijk details van Bibliotheek Boskoop in het oude Raadhuis