Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 47)

Weergaveopties:

 • Joris' Kerstboom in de bibliotheek

  6 december 2018

  In onze bibliotheken (behalve in Leimuiden) staat van 8 t/m 23 december een Joris’ Kerstboom. De ‘Joris’ Kerstboom’ is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt een boodschap voor een dierbare in de boom te hangen en hun verhaal te delen. In jouw bibliotheek kun je de komende tijd hetzelfde doen.

  Bekijk details van Joris' Kerstboom in de bibliotheek

 • Gluren bij de buren mag in de Bibliotheek

  19 oktober 2018

  Vanaf zaterdag 3 november kunnen de inwoners van Alphen aan den Rijn gluren bij de buren. De tentoonstelling is vanaf die dag te bezichtigen in de Bibliotheek Alphen Centrum.

  Bekijk details van Gluren bij de buren mag in de Bibliotheek

 • Gezocht: Coördinator VoorleesExpress

  18 oktober 2018

  De VoorleesExpress Rijn en Venen stimuleert de taalontwikkeling van kinderen tussen de 3 en 8 jaar en verrijkt de taalomgeving thuis. 20 weken lang komt er een voorlezer bij gezinnen thuis samen met de ouders voorlezen. Zo worden de ouders in staat gesteld om de taalontwikkeling van hun kinderen op hun eigen manier te stimuleren. Voor het begeleiden en koppelen van de voorlezers aan de gezinnen is Bibliotheek Rijn en Venen op zoek naar coördinatoren voor Alphen aan den Rijn, Boskoop, Kaag en Braassem...

  Bekijk details van Gezocht: Coördinator VoorleesExpress

 • Kennis- en informatiecentrum Duurzaam Alphen op 10 oktober van start

  1 oktober 2018

  Op woensdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, opent kennis- en informatiecentrum Duurzaam Alphen zijn deuren in de Bibliotheek Alphen Centrum. Duurzaam Alphen is een initiatief van de gemeente Alphen aan den Rijn en de Bibliotheek Rijn en Venen om inwoners te helpen verduurzamen, te inspireren en bewust te maken van het belang van duurzaamheid. Tijdens de opening wordt ook de Duurzaamheidspenning uitgereikt, de prijs voor het mooiste duurzaamheidsinitiatief in de gemeente.

  Bekijk details van Kennis- en informatiecentrum Duurzaam Alphen op 10 oktober van start

 • Ruimere openingstijden Bibliotheek Leimuiden

  7 augustus 2018

  Vanaf 28 augustus is de bibliotheek in Leimuiden ook iedere dinsdagavond open van 19.00 – 20.30 uur.

  Bekijk details van Ruimere openingstijden Bibliotheek Leimuiden

 • Walk&Talk voor werkzoekenden is terug per 4 september

  30 juli 2018

  De Walk&Talk netwerkbijeenkomsten zijn vanaf 4 september weer terug in de Bibliotheek Alphen Centrum, in samenwerking met WerkVindenAlphen.

  Bekijk details van Walk&Talk voor werkzoekenden is terug per 4 september

 • Taalhuis Rijn en Venen en Home Start organiseren VoorleesPicknick

  8 juni 2018

  Op woensdagmiddag 20 juni zijn ouders met kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar welkom bij een heuse VoorleesPicknick. Op het grasveld bij de Edelsteensingel in Alphen aan den Rijn staan boeken klaar om uit voorgelezen te worden. Plof op je meegebrachte kleedje en geniet!

  Bekijk details van Taalhuis Rijn en Venen en Home Start organiseren VoorleesPicknick

 • TaalCafé van start in Leimuiden

  30 mei 2018

  Het Taalhuis Rijn en Venen opende op 15 mei ook een TaalCafé in Leimuiden. Dit omdat de TaalCafés in onder andere Alphen aan den Rijn en Woubrugge erg populair zijn. De opening bestond uit een introductie van wat het TaalCafé inhoud aan alle statushouders en andere vrijwilligers. De bedoeling is om vanaf 5 juni elke 3 weken een TaalCafé in Leimuiden te organiseren.

  Bekijk details van TaalCafé van start in Leimuiden

 • Uw wachtwoord bij de Bieb. Belangrijke info

  14 maart 2018

  Alle nieuwe leden krijgen een éénmalig wachtwoord. Als u daarmee nog nooit ingelogd bent, of als uw kind jonger is dan 8 jaar, dan is deze informatie belangrijk voor u. Lees de onderstaande tekst goed door.

  Bekijk details van Uw wachtwoord bij de Bieb. Belangrijke info

 • Repair Café

  27 februari 2018

  Gilde Nieuwkoop start op 16 april een Repair Café in de Bibliotheek Nieuwkoop. Het Repair Café wil repareren terugbrengen in de lokale samenleving.

  Bekijk details van Repair Café