Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 43)

Weergaveopties:

 • Tijdelijk dorpshuis Hazerswoude-Rijndijk - denk mee!

  13 januari 2020

  Het dorpshuis van Hazerswoude-Rijndijk zal tijdelijk gevestigd zijn in de Rhynenburgschool. Wat voor invulling zou jij willen geven aan de voorzieningen, activiteiten, service en look and feel van het dorpshuis? Tijdens verschillende meedenk-workshops heb je de kans om je mening te laten horen!

  Bekijk details van Tijdelijk dorpshuis Hazerswoude-Rijndijk - denk mee!

 • Afhaalpunt De Barg Hoogmade geopend

  8 januari 2020

  Op 8 januari opent wethouder Floris Schoonderwoerd om 14.00 uur het nieuwe afhaalpunt van de Bibliotheek in Hoogmade. Vanaf dat moment kunnen inwoners van Hoogmade hun gereserveerde bibliotheekboeken ophalen in De Barg.

  Bekijk details van Afhaalpunt De Barg Hoogmade geopend

 • Bibliotheek vol activiteiten tijdens de Boekenweek

  26 maart 2019

  Van 23 tot en met 31 maart is het Boekenweek. De Bibliotheek Rijn en Venen doet mee en organiseert verrassende activiteiten. Het thema van de landelijke Boekenweek is dit jaar De moeder de vrouw. Er wordt in de verschillende vestigingen van de Bibliotheek van alles georganiseerd rondom het thema.

  Bekijk details van Bibliotheek vol activiteiten tijdens de Boekenweek

 • Opening dBos op OBS Esselyckerwoude

  21 maart 2019

  OBS Esselyckerwoude heeft nu ook een Bibliotheek op School Woensdagochtend 20 maart was het groot feest op basisschool Esselyckerwoude. Net als eerder al bij de CBS Kinderkring werd er een nieuwe schoolbibliotheek geopend en dat werd gevierd.

  Bekijk details van Opening dBos op OBS Esselyckerwoude

 • De nieuwe Bibliotheek van Alphen verwelkomt ook de VVV

  22 januari 2019

  Zodra het nieuwe gebouw gereed is, verhuist ook de VVV naar de Bibliotheek aan het Aarplein. Net als het gemeentearchief Alphen aan den Rijn. Deze week tekenden VVV voorzitter Wim Doodhagen en Hester van Beek, directeur van de Bibliotheek Rijn en Venen, een intentieverklaring om in de nieuwe Bibliotheek van Alphen aan den Rijn de VVV te huisvesten.

  Bekijk details van De nieuwe Bibliotheek van Alphen verwelkomt ook de VVV

 • Bibliotheek vol activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen 2019

  17 januari 2019

  Van 23 januari tot en met 2 februari zijn de Nationale Voorleesdagen 2019. De Bibliotheek Rijn en Venen doet mee en organiseert verschillende activiteiten.

  Bekijk details van Bibliotheek vol activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen 2019

 • Joris' Kerstboom in de bibliotheek

  6 december 2018

  In onze bibliotheken (behalve in Leimuiden) staat van 8 t/m 23 december een Joris’ Kerstboom. De ‘Joris’ Kerstboom’ is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt een boodschap voor een dierbare in de boom te hangen en hun verhaal te delen. In jouw bibliotheek kun je de komende tijd hetzelfde doen.

  Bekijk details van Joris' Kerstboom in de bibliotheek

 • Gluren bij de buren mag in de Bibliotheek

  19 oktober 2018

  Vanaf zaterdag 3 november kunnen de inwoners van Alphen aan den Rijn gluren bij de buren. De tentoonstelling is vanaf die dag te bezichtigen in de Bibliotheek Alphen Centrum.

  Bekijk details van Gluren bij de buren mag in de Bibliotheek

 • Gezocht: Coördinator VoorleesExpress

  18 oktober 2018

  De VoorleesExpress Rijn en Venen stimuleert de taalontwikkeling van kinderen tussen de 3 en 8 jaar en verrijkt de taalomgeving thuis. 20 weken lang komt er een voorlezer bij gezinnen thuis samen met de ouders voorlezen. Zo worden de ouders in staat gesteld om de taalontwikkeling van hun kinderen op hun eigen manier te stimuleren. Voor het begeleiden en koppelen van de voorlezers aan de gezinnen is Bibliotheek Rijn en Venen op zoek naar coördinatoren voor Alphen aan den Rijn, Boskoop, Kaag en Braassem...

  Bekijk details van Gezocht: Coördinator VoorleesExpress

 • Kennis- en informatiecentrum Duurzaam Alphen op 10 oktober van start

  1 oktober 2018

  Op woensdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, opent kennis- en informatiecentrum Duurzaam Alphen zijn deuren in de Bibliotheek Alphen Centrum. Duurzaam Alphen is een initiatief van de gemeente Alphen aan den Rijn en de Bibliotheek Rijn en Venen om inwoners te helpen verduurzamen, te inspireren en bewust te maken van het belang van duurzaamheid. Tijdens de opening wordt ook de Duurzaamheidspenning uitgereikt, de prijs voor het mooiste duurzaamheidsinitiatief in de gemeente.

  Bekijk details van Kennis- en informatiecentrum Duurzaam Alphen op 10 oktober van start