Resultaat 1 - 10 (van 21)

Weergaveopties:

• Taalhuis Rijn en Venen en Home Start organiseren VoorleesPicknick

8 juni 2018

Op woensdagmiddag 20 juni zijn ouders met kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar welkom bij een heuse VoorleesPicknick. Op het grasveld bij de Edelsteensingel in Alphen aan den Rijn staan boeken klaar om uit voorgelezen te worden. Plof op je meegebrachte kleedje en geniet!

Bekijk details van Taalhuis Rijn en Venen en Home Start organiseren VoorleesPicknick

• TaalCafé van start in Leimuiden

30 mei 2018

Het Taalhuis Rijn en Venen opende op 15 mei ook een TaalCafé in Leimuiden. Dit omdat de TaalCafés in onder andere Alphen aan den Rijn en Woubrugge erg populair zijn. De opening bestond uit een introductie van wat het TaalCafé inhoud aan alle statushouders en andere vrijwilligers. De bedoeling is om vanaf 5 juni elke 3 weken een TaalCafé in Leimuiden te organiseren.

Bekijk details van TaalCafé van start in Leimuiden

• Uw wachtwoord bij de Bieb. Belangrijke info

14 maart 2018

Alle nieuwe leden krijgen een éénmalig wachtwoord. Als u daarmee nog nooit ingelogd bent, of als uw kind jonger is dan 8 jaar, dan is deze informatie belangrijk voor u. Lees de onderstaande tekst goed door.

Bekijk details van Uw wachtwoord bij de Bieb. Belangrijke info

• Repair Café

27 februari 2018

Gilde Nieuwkoop start op 16 april een Repair Café in de Bibliotheek Nieuwkoop. Het Repair Café wil repareren terugbrengen in de lokale samenleving.

Bekijk details van Repair Café

• Verder met Boost

26 februari 2018

De subsidie voor BOOST wordt verlengd en dat is goed nieuws. Ruim 2 jaar geleden is Boost gestart met Nieuw en Anders een kansrijk en ook uitdagend gezamenlijk proces met acht organisaties.

Bekijk details van Verder met Boost

• Leren van eigen taalbuddy

22 februari 2018

Op het Leerpark in Alphen aan den Rijn is het Taalbuddy project van start gegaan. Taalbuddy's uit vmbo-2 van helpen leerlingen uit de schakelklas met de Nederlandse taal. Het project heeft als doel om kinderen met een taalachterstand te ondersteunen.

Bekijk details van Leren van eigen taalbuddy

• Voorleeswedstrijd

15 februari 2018

Felize van den Nieuwend beste voorlezer

Bekijk details van Voorleeswedstrijd

• NIEUWE interviews en artikelen over BOOST!

13 februari 2018

BOOST is het samenwerkingsverband in Alphen aan den Rijn van de Bibliotheek Rijn en Venen, Castellum, PeuterStart (Junis Kinderopvang), Parkvilla, Participe, Sportspectrum, Streetlive TV en Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland. BOOST staat voor Bouwen aan Opgroeien, Ontwikkelen, Sport & Talent.

Bekijk details van NIEUWE interviews en artikelen over BOOST!

• Nationale Voorleeswedstrijd in Bibliotheek Rijn en Venen

8 februari 2018

De kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd vond op 3 februari plaats in de bibliotheek in Nieuwkoop.

Bekijk details van Nationale Voorleeswedstrijd in Bibliotheek Rijn en Venen

• Geef een boek cadeau

16 januari 2018

Boekentip van de Bibliotheek: Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren. Vanaf 9 februari verkrijgbaar voor maar 2 euro. Leuk om cadeau te geven!

Bekijk details van Geef een boek cadeau