Resultaat 1 - 10 (van 173)

Weergaveopties:

• Voorleeswedstrijd

15 februari 2018

Felize van den Nieuwend beste voorlezer

Bekijk details van Voorleeswedstrijd

• NIEUWE interviews en artikelen over BOOST!

13 februari 2018

BOOST is het samenwerkingsverband in Alphen aan den Rijn van de Bibliotheek Rijn en Venen, Castellum, PeuterStart (Junis Kinderopvang), Parkvilla, Participe, Sportspectrum, Streetlive TV en Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland. BOOST staat voor Bouwen aan Opgroeien, Ontwikkelen, Sport & Talent.

Bekijk details van NIEUWE interviews en artikelen over BOOST!

• Nationale Voorleeswedstrijd in Bibliotheek Rijn en Venen

8 februari 2018

De kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd vond op 3 februari plaats in de bibliotheek in Nieuwkoop.

Bekijk details van Nationale Voorleeswedstrijd in Bibliotheek Rijn en Venen

• Geef een boek cadeau

16 januari 2018

Boekentip van de Bibliotheek: Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren. Vanaf 9 februari verkrijgbaar voor maar 2 euro. Leuk om cadeau te geven!

Bekijk details van Geef een boek cadeau

• Uitreiking certificaten Nieuwkoop

8 januari 2018

Op 20 december zijn in Nieuwkoop certificaten uitgereikt aan de deelnemers van de Participatieacademie met de "Leergang koken"

Bekijk details van Uitreiking certificaten Nieuwkoop

• Opening biebpunt Leimuiden

18 december 2017

Op 15 december werd in Leimuiden officieel het nieuwe biebpunt geopend! Dit ter vervanging van de eerdere bibliobussen. Leimuiden heeft nu 1 centraal punt waar mensen 2 keer per week langs kunnen komen. Hier zijn enkele beelden van de feestelijke opening.

Bekijk details van Opening biebpunt Leimuiden

• Joris' Kerstboom in de Bieb!

7 december 2017

Op 6 december is in 6 vestigingen van de Bibliotheek Rijn en Venen de actie Joris’ Kerstboom van start gegaan. Tijdens deze actie kunnen mensen naar de Bibliotheek komen om een kerstgedachte voor hun naasten te knutselen en schrijven en in Joris’ Kerstboom op te hangen. De actie wordt in samenwerking met de KRO-NCRV uitgevoerd met Joris Linssen als boegbeeld.

Bekijk details van Joris' Kerstboom in de Bieb!

• Tanja de Jonge op bezoek

22 november 2017

Bibliotheek Rijn en Venen heeft dinsdagmiddag 21 november speciaal bezoek geregeld op het Groene Hart Rijnwoude in Hazerswoude Dorp.

Bekijk details van Tanja de Jonge op bezoek

• Taalbuddy project van start gegaan

22 november 2017

Op 20 november is op het Groene Hart Leerpark, een VMBO in Alphen aan den Rijn, het pilotproject Taalbuddy van start gegaan. Een samenwerkingsverband tussen Bibliotheek Rijn en Venen en de school. Leerlingen uit de Internationale Schakelklas die wat extra begeleiding nodig hebben om het Nederlands onder de knie te krijgen, worden geholpen door hun Taalbuddy uit de tweede klas van het VMBO.

Bekijk details van Taalbuddy project van start gegaan

• TaalCafé Zoeterwoude van start

20 november 2017

Deze maand gaat het TaalCafé Zoeterwoude van start. Iedere derde maandagavond van de maand is iedereen tussen 19.00 en 21.00 uur welkom in de Bibliotheek Zoeterwoude-Dorp aan de Schenkelweg. In het TaalCafé leer je nieuwe mensen kennen en oefen je op een leuke manier samen de Nederlandse taal. Je gaat in gesprek met mensen en speelt een (taal)spelletje. Je drinkt samen koffie of thee.

Bekijk details van TaalCafé Zoeterwoude van start