Resultaat 1 - 10 (van 162)

Weergaveopties:

• Week van de Alfabetisering 2017

31 augustus 2017

Van 4 tot en met 10 september wordt landelijk de Week van de Alfabetisering georganiseerd. Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, krijgen een flinke steun in de rug. Het Taalhuis van de Bibliotheek Rijn en Venen organiseert de gehele maand extra TaalCafés. Tijdens een informele taallunch in het gemeentehuis informeert de bibliotheek alle partners over de ontwikkelingen binnen het Taalhuis.

Bekijk details van Week van de Alfabetisering 2017

• Bibliotheek stopt als leercentrum voor SeniorWeb

20 juni 2017

Vanaf augustus dit jaar gaan Bibliotheek Rijn en Venen en SeniorWeb ieder hun eigen weg. De bibliotheek wil met haar digitale cursussen ook andere doelgroepen aanspreken.

Bekijk details van Bibliotheek stopt als leercentrum voor SeniorWeb

• Activiteiten Bieb in Alphens Nieuwsblad

1 juni 2017

Vanaf juni staat de activiteitenkalender van de Bibliotheek elke eerste woensdag van de maand in het Alphens Nieuwsblad. Zo hoef je niets te missen!

Bekijk details van Activiteiten Bieb in Alphens Nieuwsblad

• Bibliotheek Boskoop in het oude Raadhuis

19 mei 2017

Op donderdag 18 mei heeft de gemeenteraad ingestemd met de verhuizing van de bibliotheek naar het Oude Raadhuis in Boskoop. Eind 2017 wordt gestart met de verbouwing, waarbij de historische en unieke monumentale waarde behouden blijft.

Bekijk details van Bibliotheek Boskoop in het oude Raadhuis

• Alphen krijgt nieuwe bibliotheek mét daktuin

19 mei 2017

Op donderdag 18 mei heeft de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn ingestemd met de nieuwbouwplannen voor een duurzame bibliotheek en archief met daktuin, parkeergelegenheid en fietsenstalling. De wens is om de deuren vanaf eind 2018 of begin 2019 te openen.

Bekijk details van Alphen krijgt nieuwe bibliotheek mét daktuin

• Wandelen voor Vrede

13 april 2017

'Het is inderdaad in de ontmoeting tussen mensen met een verschillende levensweg dat onze ogen worden geopend voor zienswijzen die anders niet zichtbaar zouden zijn geweest' - Daisaku Ikeda

Bekijk details van Wandelen voor Vrede

• Han de Jager bezoekt basisschool de Jenaplaneet

11 april 2017

Afgelopen donderdag, 6 april, bezocht wethouder Han de Jager Basisschool de Jenaplaneet in Alphen aan den Rijn.

Bekijk details van Han de Jager bezoekt basisschool de Jenaplaneet

• Opening Bieb op School Jenaplaneet

21 maart 2017

Op maandag 20 maart is de Bibliotheek op School officieel geopend bij Basisschool Jenaplaneet in Alphen aan den Rijn.

Bekijk details van Opening Bieb op School Jenaplaneet

• Opening mediatheek Groene Hart Leerpark

21 maart 2017

Op donderdagochtend 16 maart is de mediatheek op het Groene Hart Leerpark officieel geopend door wethouder Kees van Velzen.

Bekijk details van Opening mediatheek Groene Hart Leerpark

• Julian wint Voorleeswedstrijd

23 februari 2017

Tien leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen in de gemeente Nieuwkoop namen het op zaterdag 18 februari tegen elkaar op tijdens een lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2017.

Bekijk details van Julian wint Voorleeswedstrijd