Resultaat 1 - 10 (van 42)

Weergaveopties:

• Vestiging Alphen Centrum vanaf 18 mei weer open

15 mei 2020

Op woensdag 6 mei kondigde premier Rutte aan dat alle bibliotheken in Nederland weer open mogen. Bibliotheek Alphen Centrum is vanaf maandag 18 mei weer open voor publiek. De bibliotheek is zo ingericht dat het voor alle bezoekers veilig is om langs te komen.

Bekijk details van Vestiging Alphen Centrum vanaf 18 mei weer open

• Digitale hulp met de DigiLijn van Bibliotheek Rijn en Venen

4 mei 2020

Leren computeren of hulp nodig bij digitale vragen? Om de Corona periode goed door te komen start Bibliotheek Rijn en Venen de DigiLijn. De DigiLijn geeft telefonisch tips en hulp bij het ontdekken van de online wereld. Zo krijgt iedereen toegang tot de mogelijkheden van het internet.

Bekijk details van Digitale hulp met de DigiLijn van Bibliotheek Rijn en Venen

• Digitaal in contact met de Bibliotheek

14 april 2020

De Bibliotheek gaat op 21 april van start met een wekelijkse service om laag-digivaardigen, kwetsbare ouderen en laag-taalvaardigen te ondersteunen. Door de huidige maatregelen rondom Corona heeft deze kwetsbare groep een grotere kans om in een isolement te raken. De ondersteuning op afstand is bedoeld om iedereen veilig toegang tot digitale media te verlenen in deze uitdagende tijd.

Bekijk details van Digitaal in contact met de Bibliotheek

• Artikel vrijwilliger Hanny bij Bibliotheek Rijn en Venen

14 april 2020

Vrijwilligerswerk bij Bibliotheek Rijn en Venen maakt je wereld leuker. Vrijwilliger word je om verschillende redenen; om bij te dragen aan de maatschappij, om te helpen, voor sociaal contact of om je te ontwikkelen. Zo werkt ook onze vrijwilliger Hanny al drie jaar met veel plezier in Bibliotheek Alphen Centrum. Ze wordt erg blij van het vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek. Natuurlijk zijn wij ook heel blij met Hanny en al onze andere vrijwilligers! Maar hoe ziet het werk als vrijwilliger in de...

Bekijk details van Artikel vrijwilliger Hanny bij Bibliotheek Rijn en Venen

• Maatregelen Corona Bibliotheek Rijn en Venen

13 maart 2020

Update 3 april 2020: alle vestigingen van de Bibliotheek Rijn en Venen zijn tijdelijk gesloten. Er worden tot 2 weken ná het opengaan van de vestigingen géén boetes berekend voor te laat ingeleverde materialen.

Bekijk details van Maatregelen Corona Bibliotheek Rijn en Venen

• Belastingaangifte? De Bibliotheek helpt je op weg!

6 maart 2020

Mensen die hulp nodig hebben bij de digitale Belastingaangifte of het aanvragen van online toeslagen, kunnen van 2 maart t/m 29 april terecht bij de Bibliotheek Alphen Centrum en Roelofarendsveen. Samen met Tom in de Buurt, ’t Gilde en De Driemaster biedt de Bibliotheek een Belastingspreekuur waar mensen gratis terecht kunnen voor hulp en advies.

Bekijk details van Belastingaangifte? De Bibliotheek helpt je op weg!

• Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Rijn en Venen

13 januari 2020

Van 22 januari tot en met 1 februari 2020 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. In het hele land zijn er allerlei voorleesactiviteiten. Ook de Bibliotheek Rijn en Venen organiseert leuke activiteiten voor peuters en kleuters.

Bekijk details van Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Rijn en Venen

• Tijdelijk dorpshuis Hazerswoude-Rijndijk - denk mee!

13 januari 2020

Het dorpshuis van Hazerswoude-Rijndijk zal tijdelijk gevestigd zijn in de Rhynenburgschool. Wat voor invulling zou jij willen geven aan de voorzieningen, activiteiten, service en look and feel van het dorpshuis? Tijdens verschillende meedenk-workshops heb je de kans om je mening te laten horen!

Bekijk details van Tijdelijk dorpshuis Hazerswoude-Rijndijk - denk mee!

• Winnaar eerste voorronde Voorleeswedstrijd bekend

13 januari 2020

Zaterdag 1 februari was het zover: Bibliotheek Rijn en Venen organiseerde de eerste voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Tien schoolwinnaars namen plaats op de voorleesstoel in de theaterzaal van Kaleidoskoop in Nieuwkoop en gingen de strijd met elkaar aan.

Bekijk details van Winnaar eerste voorronde Voorleeswedstrijd bekend

• Read2Me Voorleeswedstrijd

13 januari 2020

Op dinsdagavond 10 maart gaan acht voorlezers de strijd met elkaar aan: wie is de beste voorlezer? Wie weet de jury en het publiek het meest te boeien? Wie zorgt er voor dat iedereen, op het moment dat de voorlezer klaar is, denkt: lees alsjeblieft door, ik wil weten hoe het afloopt!

Bekijk details van Read2Me Voorleeswedstrijd