Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 43)

Weergaveopties:

 • Nationale Voorleeswedstrijd in Bibliotheek Rijn en Venen

  8 februari 2018

  De kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd vond op 3 februari plaats in de bibliotheek in Nieuwkoop.

  Bekijk details van Nationale Voorleeswedstrijd in Bibliotheek Rijn en Venen

 • Geef een boek cadeau

  16 januari 2018

  Boekentip van de Bibliotheek: Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren. Vanaf 9 februari verkrijgbaar voor maar 2 euro. Leuk om cadeau te geven!

  Bekijk details van Geef een boek cadeau

 • Uitreiking certificaten Nieuwkoop

  8 januari 2018

  Op 20 december zijn in Nieuwkoop certificaten uitgereikt aan de deelnemers van de Participatieacademie met de "Leergang koken"

  Bekijk details van Uitreiking certificaten Nieuwkoop

 • Opening biebpunt Leimuiden

  18 december 2017

  Op 15 december werd in Leimuiden officieel het nieuwe biebpunt geopend! Dit ter vervanging van de eerdere bibliobussen. Leimuiden heeft nu 1 centraal punt waar mensen 2 keer per week langs kunnen komen. Hier zijn enkele beelden van de feestelijke opening.

  Bekijk details van Opening biebpunt Leimuiden

 • Joris' Kerstboom in de Bieb!

  7 december 2017

  Op 6 december is in 6 vestigingen van de Bibliotheek Rijn en Venen de actie Joris’ Kerstboom van start gegaan. Tijdens deze actie kunnen mensen naar de Bibliotheek komen om een kerstgedachte voor hun naasten te knutselen en schrijven en in Joris’ Kerstboom op te hangen. De actie wordt in samenwerking met de KRO-NCRV uitgevoerd met Joris Linssen als boegbeeld.

  Bekijk details van Joris' Kerstboom in de Bieb!

 • Tanja de Jonge op bezoek

  22 november 2017

  Bibliotheek Rijn en Venen heeft dinsdagmiddag 21 november speciaal bezoek geregeld op het Groene Hart Rijnwoude in Hazerswoude Dorp.

  Bekijk details van Tanja de Jonge op bezoek

 • Taalbuddy project van start gegaan

  22 november 2017

  Op 20 november is op het Groene Hart Leerpark, een VMBO in Alphen aan den Rijn, het pilotproject Taalbuddy van start gegaan. Een samenwerkingsverband tussen Bibliotheek Rijn en Venen en de school. Leerlingen uit de Internationale Schakelklas die wat extra begeleiding nodig hebben om het Nederlands onder de knie te krijgen, worden geholpen door hun Taalbuddy uit de tweede klas van het VMBO.

  Bekijk details van Taalbuddy project van start gegaan

 • TaalCafé Zoeterwoude van start

  20 november 2017

  Deze maand gaat het TaalCafé Zoeterwoude van start. Iedere derde maandagavond van de maand is iedereen tussen 19.00 en 21.00 uur welkom in de Bibliotheek Zoeterwoude-Dorp aan de Schenkelweg. In het TaalCafé leer je nieuwe mensen kennen en oefen je op een leuke manier samen de Nederlandse taal. Je gaat in gesprek met mensen en speelt een (taal)spelletje. Je drinkt samen koffie of thee.

  Bekijk details van TaalCafé Zoeterwoude van start

 • Diederik Jekel bezoekt de Bibliotheek tijdens Nederland Leest

  8 november 2017

  Diederik Jekel en de opmars van de Robots.

  Bekijk details van Diederik Jekel bezoekt de Bibliotheek tijdens Nederland Leest

 • Week van de Alfabetisering 2017

  31 augustus 2017

  Van 4 tot en met 10 september wordt landelijk de Week van de Alfabetisering georganiseerd. Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, krijgen een flinke steun in de rug. Het Taalhuis van de Bibliotheek Rijn en Venen organiseert de gehele maand extra TaalCafés. Tijdens een informele taallunch in het gemeentehuis informeert de bibliotheek alle partners over de ontwikkelingen binnen het Taalhuis.

  Bekijk details van Week van de Alfabetisering 2017