Nederland Leest 2019

In november 2019 staat de Bibliotheek in het teken van duurzaamheid; hét thema tijdens de grootste leesclub van Nederland, Nederland Leest. De Bibliotheek staat de hele maand bol van de activiteiten, dus graag tot ziens in de meest duurzame ontmoetingsplek: de Bibliotheek!

Activiteiten in de Bieb

Workshops Boekvouwkunst

Nederland Leest staat dit jaar in het teken van Duurzaamheid. Duurzaam en creatief bezig zijn kan tijdens één van de workshops boekvouwkunst! We gebruiken tijdens de workshop boeken die afgeschreven zijn. Door het vouwen en buigen van pagina's kun je van een plat boek, een driedimensionaal object maken. Natuurlijk mag je je creatie ook mee naar huis nemen.

Boekentips van onze redactie


Geschenkboek

  • Winterbloei van Jan Wolkers

    In november leest heel Nederland het geschenkboek Winterbloei van Jan Wolkers. In dit gratis boek belicht biograaf Onno Blom de schrijver en hoe hij in staat was de aarde te bewonderen. Het geschenkboek is alléén tijdens de Duurzaamheidsmarkt op 9 november vanaf 13.30 uur gratis verkrijgbaar (zolang de voorraad strekt).

    Lees meer over Winterbloei

E-books

Het Nederland Leest Junior cadeau

Borealis | Marloes Morshuis

In het verhaal worden kinderen van over de hele wereld ontvoerd en naar een geheime locatie in Alaska gebracht. Daar, in de ijzige kou, worden de ‘uitverkorenen’ opgeleid om een dreigende klimaatramp te overleven, maar zitten zij daar wel op te wachten?...

Bekijk dit boek

Boeken voor de jeugd