Programma Geniale Maand

1. Maak een klok met uitvinder Marloes (12.00 uur)

Van 12:00 tot 14:00

vr 20 okt

2. Maak een klok met uitvinder Marloes (14.00 uur)

Van 14:00 tot 16:00

vr 20 okt

3. Maak een tekenende robot met uitvinder Marloes (12.00 uur)

Van 12:00 tot 14:00

za 21 okt

4. Maak een tekenende robot met uitvinder Marloes (14.00 uur)

Van 14:00 tot 16:00

za 21 okt

5. Peutervoorlezen

Kinderen van 2 tot en met 4 jaar en (groot)ouders zijn vanmorgen welkom in de Bieb!

Van 10:30 tot 11:30

Alle vestigingen van de Bibliotheek Rijn en Venen

6. Ada Lovelace in het eLAB®

Het is Geniale Maand en vandaag staat het eLAB® in het teken van de eerste computerprogrammeur: Ada Lovelace.

Van 13:00 tot 16:00

7. Kidsvoorlezen

Kinderen van 4 tot en met 8 jaar en (groot)ouders zijn vanmiddag welkom in de Bieb!

Van 15:00 tot 16:00

de Bibliotheek Alphen, Nieuwkoop én Ter Aar

8. Alan Turing in het eLAB®

Het is Geniale Maand en vandaag staat het eLAB® in het teken van Alan Turing. Hij weet met zijn team een eenvoudige computer te maken die het lukt om geheime boodschappen te lezen.

Van 13:00 tot 16:00

za 28 okt

• Hoe tof, een echte uitvinder in de bieb tijdens de Geniale Maand!

Tijdens de herfstvakantie heb je de mogelijkheid om een echte uitvinder in de bieb aan het werk te zien: Marloes van Son. En dat niet alleen, je mag haar ook helpen! Ervaar hoe het is om een echte uitvinder te zijn in het eLAB®.

Kijk in het programma voor actuele tijden en koop je kaartje in de bieb (á 10 euro).

• 12 oktober te gast: Vinnie Ko

Schijver van het boek Met hartelijke groente, Nederlands door Koreaanse ogen.

• Proefjescircuit Splash!

Tijdens het Weekend van de Wetenschap (7 oktober 12.00-16.00 uur) hebben we in de Bbliotheek een echt proefjescircuit. Geniaal!

Kom je ook ontdekken?

Kleurwedstrijd

Tijdens de Geniale Maand hangt er in alle vestigingen van de Bibliotheek een gigantische kleurplaat! Help jij mee om hem in te kleuren? Vergeet niet je naam achter te laten, want de mooiste kleurplaat wint en iedereen die er aan meegekleurd heeft ook!

Gratis bouwplaat!

Speciaal voor de Geniale Maand ontworpen door Pieter Dirkzwager: een te gekke raket bouwplaat. Verkrijgbaar in de Bieb, Geniaal!

Janny van der Molen - Geniaal!

Schrijfster Janny van der Molen verpakt de ontdekkingen van een aantal belangrijke wetenschappers in haar boek Geniaal! Het sluit perfect aan bij onze visie op de 21e eeuwse vaardigheden en het boek is dé inspiratiebron voor de Geniale Maand.