Donorregistratie

Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het nieuwe Donorregister.

Het is belangrijk dat je een keuze invult. Dan weet je familie, partner of vriend(in) of je na je overlijden orgaan- en weefseldonor wilt worden.

Bekijk het filmpje, de folder en infographic

Naar het filmpje

Hoe werkt donorregistratie? Alles over de nieuwe donorwet.

Lees alle informatie

download folder

Of je donor wordt is een belangrijke keuze. Lees goed alle informatie voordat je kiest. Je kunt je keuze altijd weer veranderen. Meer informatie en uitleg kun je hier vinden.

Oefen met invullen keuze

Oefenen met het Donorregister

Wil je eerst eens kijken hoe het maken van een keuze via de computer gaat? Of wil je een uitleg op papier?

• Vul je keuze in

Heb je je keuze gemaakt, ga dan naar www.donorregistratie.nl en vul je keuze in.

Je kunt je keuze elke dag weer veranderen.

Wil je meer informatie of uitleg bij hoe je een keuze maakt?

De bibliotheek helpt je verder met de DigiLijn!

Wil je graag meer uitleg over het invullen van je keuze, heb je taalvragen of andere vragen over de nieuwe donorwet? De bibliotheek helpt je verder met de DigiLijn!

Bel de DigiLijn via 0172-475 771: optie 2 afdeling educatie en Taalhuis.

Liever direct contact met iemand van de donorregistatie? Bel 0900 82166 (zonder extra belkosten).