Vliegende Start

Het begin van 2021 staat in het teken van een Vliegende Start. In deze periode staan voorlezen en mediaopvoeding centraal -  gericht op kinderen van 0 t/m 6 jaar, hun ouders en de professionals die met deze kinderen werken.

Landelijke themaweken en (online) programmering in de Bibliotheek, allemaal onder de hashtag #vliegendestart

Workshop: voorlezen met gebaren

Op zaterdag 17 april geeft Wapperkids een interactieve online workshop voorlezen met gebaren voor ouders van jonge kinderen. Het gebruik van gebaren draagt bij aan de taalontwikkeling van je kind. Het laat je kind actief deelnemen aan het voorlezen en het vergroot zijn of haar woordenschat. 

Thuisopdracht: maak Coco en het nest

Eerst het verhaal over Coco lezen en daarna samen aan de slag met de thuisopdracht. Maak het vogeltje Coco en zijn nest. Plaats jouw knutselwerk voor een groen vel papier en maak een foto. Mail je foto naar de Bibliotheek en wij plaatsen jouw creatie in het Coco-prentenboek van Rijn en Venen.

Is jouw kind al lid van de Bibliotheek?

Het lidmaatschap voor kinderen is gratis. Bij inschrijving t/m 18 april hoef je geen inschrijfkosten te betalen én krijg je het vingerpoppetje van Coco cadeau. Deze actie geldt alleen voor het inschrijven van kinderen tussen de 0 en 6 jaar. Het vingerpoppetje en de lenerspas krijg je per post thuis gestuurd.

Word lid

Animatie

Animatie over Coco, gemaakt door Bibliotheek Kennemerwaard.

Meezingen

Sing along animatie van uitgeverij Gottmer, met Coco in de hoofdrol.

Voorleeskilometers maken met digitale prentenboeken

Veel ditigale diensten zijn gratis beschikbaar voor indivuele leden van de Bibliotheek (door in te loggen met je persoonlijke lidnummer). Dit geldt echter niet voor voorschoolse instellingen en scholen met een instellings- of schoolabonnement. Instellingen kunnen zelf een abonnement nemen op deze diensten:

Digitale prentenboeken van Bereslim

Geanimeerde prentenboeken van WepBoek