Vliegende Start

Het begin van 2021 staat in het teken van een Vliegende Start. In deze periode staan voorlezen en mediaopvoeding centraal -  gericht op kinderen van 0 t/m 6 jaar, hun ouders en de professionals die met deze kinderen werken.

Landelijke themaweken en (online) programmering in de Bibliotheek, allemaal onder de hashtag #vliegendestart

Online voorlezen: kijk en luister je mee?

Van 20 t/m 30 januari zijn de Nationale Voorleesdagen. Iedere dag lezen medewerkers van de Bibliotheek online voor. Meld je aan via de agenda en geniet iedere dag met je kindje van een mooi verhaal!

Aanmelden

Voorleesontbijtjes-to-go

Traditioneel beginnen we de Nationale Voorleesdagen altijd met het Voorleesontbijt. Omdat de Bibliotheek nu gesloten is, verzorgen we dit jaar Voorleesontbijtjes-to-go. Deze zijn verkrijgbaar bij het afhaalloket op woensdag 20 januari op de volgende locaties: (op=op)

  • Alphen Centrum: tussen 10.00 en 11.00 uur
  • Boskoop: tussen 10.00 en 11.00 uur
  • Roelofarendsveen: tussen 10.00 en 11.00 uur
  • Nieuwkoop: tussen 14.00 en 15.00 uur

De ontbijtjes worden verzorgd door grand café KADE 10 en mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn, Alphen aan den Rijn. Vanwege de beperkte beschikbaarheid zijn de voorleesontbijtjes niet bestemd voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. 

Coco kan het!

Dit boek van Loes Riphagen is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021. Het gaat over het vogeltje Coco. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen, alleen Coco durft niet. Ben je benieuwd naar dit prachtige verhaal over Coco en zijn vliegende start?

Leen het boek uit onze collectie

Ben je ook zo'n fan van Coco?

Loes Riphagen heeft een leuke website waarop je allerlei knutseltips bij het prentenboek 'Coco kan het!' kunt vinden.

Download de knutselplaat

Download de kleurplaat

Of bekijk de onderstaande filmpjes die Loes gemaakt heeft!

Meedoen aan de kleurwedstrijd? Dat zou hartstikke leuk zijn. De ingekleurde plaat kun je scannen en mailen naar educatie@bibliotheekrijnenvenen.nl onder vermelding van de naam van je kind en de leeftijd. Een foto mailen is ook goed. De uiterste inleverdatum is 19 februari. De leukste inzendingen krijgen een prijs.

De vogel

Het lieveheersbeestje

De poes

Prentenboeken Top 10 - beschikbaar in onze collectie

Voorleeskilometers maken met digitale prentenboeken

Digitale prentenboeken van Bereslim

Geanimeerde prentenboeken van WePboek