Kinderboekenweek

Wat wil jij worden?

Tijdens de Kinderboekenweek van 6 t/m 17 oktober kun je worden wat je wilt en alvast dromen over later. Een superleuk thema waar heel veel boeken over te lezen zijn. Hieronder vind je alvast een aantal leestips. De komende weken zullen we deze pagina aanvullen met activiteiten die in de Kinderboekenweek zullen plaatsvinden.

Feestelijke opening

Op woensdag 6 oktober wordt de Kinderboekenweek 2021 feestelijk geopend door kinderburgemeester Safae Ahannay. Als ereburger van de stad geeft ze om 14.00 uur het startsein in de Bibliotheek in Alphen Centrum. Ook in de andere bibliotheekvestigingen wordt de Kinderboekenweek geopend met de speurtocht en diverse activiteiten en workshops.

Speurtocht en doeboek

Kom vanaf 6 oktober naar de Bibliotheek voor de Talentenspeurtocht en ontdek wat jouw talenten zijn! De speurtocht is in alle vestigingen verkrijgbaar t/m 17 oktober.

Bovendien krijg je een leuk doeboek met puzzels, raadsels, een talententest en ruimte om je eigen beroep te bedenken. De doeboekjes zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. 

Ledenwerfactie

De hele maand oktober is feestmaand in de Bibliotheek. Kinderen kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek en hoeven in de maand oktober geen inschrijfkosten te betalen.

Dus kom naar de Bibliotheek en schrijf je kinderen in als lid! En ook voor de ouders is er een leuke aanbieding: korting op het lidmaatschap.

Escaperoom spel

Ben je tussen de 8 en 12 en hou je van gamen? Doe dan mee aan het online Escaperoomspel! Jessie vindt namelijk een geheimzinnige brief op de deurmat. Dit is het begin van een zoektocht naar haar opa én een ontdekkingsreis naar wat je zelf worden wilt. Help Jessie bij haar zoektocht en los het raadsel op!

Heel veel workshops

Hoe word je dierenverzorger? Of filmmaker? Of wil je echte viking worden of uitvinder, en wil je weten hoe? In de Kinderboekenweek krijg je antwoord op deze vragen. Je kunt diverse workshops volgen in de Bibliotheek. Of laat via Stopmotion of Greenscreen zien wat je worden wilt.....

Talententester

Durf jij te worden wat je wil? Een wereldredder misschien? Of ben jij meer een geldwolf? Of liever een smulpaap?

Doe de online Talententester en ontdek jouw talent. Maak je eigen avatar, doe de persoonlijke boekentest of neem je eigen talentvideo op.

Boeken voor groep 1 & 2

Boeken voor groep 3 & 4

Boeken voor groep 5 & 6

Boeken voor groep 7 & 8


Meer boekentips?

Klik op je leeftijd en kies je volgende boek.

  • 0 - 6 jaar

  • 6 - 12 jaar

  • 12 - 18 jaar