Proeftuin voor de toekomst

Huis van Duurzaamheid

Groene inspiratiemarkt op zondag 22 mei

Kom op zondag 22 mei naar de groene inspiratiemarkt van het Huis van Duurzaamheid. Van 13:00 tot 17:00 uur kun je in de Bibliotheek ontdekken wat je kunt doen om je leven groener, leuker, slimmer en toekomstbestendiger te maken.

Van eetbaar tuinieren tot afval verminderen en van plantaardig eten tot energie besparen. Er is van alles te proeven, te vragen, uit te proberen en te winnen. Kom langs tijdens deze inspirerende middag voor jong en oud!


Van grijs naar groen

Ontdek hoe je de biodiversiteit en het leefklimaat in je tuin kunt verbeteren. Doe mee met de 'vergroen je tuin' challenge, koop mooie planten, test de voordelen van minder bestrating met de watertafel, win een bijenhotel of laat een klimaatbestendige ontwerpschets maken voor jouw tuin (plattegrond meenemen schaal 1:50).

Een duurzame(re) leefstijl

Minder afval produceren en optimaal gebruik maken van grondstoffen. Hoe doe je dat en hoe maak je het leuk? Kom jouw kledingstuk ruilen voor een tweedehands exemplaar, laat je informeren over lokaal voedsel met gemeenschapslandbouw, doe de duurzame mobiliteitsquiz en ontdek alle groene activiteiten in jouw bieb!

Plantaardig(er) eten

Wil je een eetbare siertuin, wijktuin of voedselbos aanleggen? Laat je adviseren hoe de gemeente daarbij kan helpen, scoor eetbare planten met een biologisch keurmerk, proef en ontdek wat je kunt maken van oogst uit eigen tuin of laat je adviseren bij de overstap naar (vaker) vegetarisch of vegan eten.

Activiteiten voor jong en oud

Doe mee met de kinderboekenspeurtocht en maak kans op een boekenbon. Of volg een leuke inloopworkshop voor jong en oud in de Maakplaats. De workshops starten om 13:15 uur, om 14:15 uur en om 15:15 uur. Check het programma bij binnenkomst op de markt en wees er snel bij, want vol is vol!

Speeddaten met coaches

Wil jij gratis en vrijblijvend advies? Schuif aan bij de moestuincoach of neem je energierekening mee voor een snelle bespaarscan door een energiecoach. Een korte 1-op-1 kennismakingssessie met een voedingscoach kan natuurlijk ook.

Gewoon genieten

Koen en Willemijn maken de middag extra gezellig met hun mooie tweestemmige akoestische muziek. Bij KADE 10 kun je borrelen of koffiedrinken en in de Bibliotheek is ook een 'groene' expositie te bewonderen.


Heb je vragen over de groene inspiratiemarkt?