De Proeftuin On Tour Natuurmarkt

Huis van Duurzaamheid

Zaterdag 3 september van 11:00 tot 16:00 uur in het Prinses Irenebos, Alphen aan den Rijn

Programma

11:00 uur - Feestelijke opening van de natuurmarkt door Hester van Beek, directeur-bestuurder van Bibliotheek Rijn en Venen.

11:00 tot 16:00 uur - Doorlopende markt met informatie, inspiratie, producten en leuke activiteiten voor een 'groener' leven. Met een eetbaar groenplein, lifestyle-plein, klimaatplein en een gi-ga-groen kinderplein!

Bekijk en download hier het complete programma.

Locatie en route

Locatie en route


Prinses Irenebos (voorheen Park Zegersloot-Noord), ter hoogte van de Burgemeester Bruins Slotsingel 15 in Alphen aan den Rijn

Let op!

Parkeerruimte is beperkt; kom lopend of op de fiets!
Fietsenstalling bij de kinderboerderij.
Geen horeca op de markt, wel in de buurt.
Verkoop van producten, beperkte pinmogelijkheden.


Eetbaar groenplein

Zelf geteeld voedsel is lekker, gezond én duurzaam! Op dit plein info over lokale initiatieven, koken uit de moestuin, wildplukken en fermenteren. Met lekkere proeverijtjes, miniworkshops en verkoop van plantgoed voor de eetbare (sier)tuin.

Bekijk het programma met alle deelnemers

Lifestyle-plein

Toekomstbestendig leven is uitdagend, maar ook leuk! Krijg inspiratie over natuurlijke gezondheid, (vaker) plantaardig eten, duurzaam klussen en duurzaamheidssubsidies. Ook verkoop van zero waste producten, boeken, tweedehands kleding en meer.

Bekijk het programma met alle deelnemers

Klimaatplein

Het klimaat verandert en dat merk je. Ontdek hoe je wateroverlast, droogte en hittestress voorkomt in je tuin en omgeving. Met gratis tuinontwerpschetsservice (neem een plattegrond van je tuin mee!), info over groene daken, regentonnen en meer handige tips.

Bekijk het programma met alle deelnemers

Gi-ga-groen kinderplein

Spelen, ontdekken en creëren – op dit plein kunnen kinderen aan de slag met de natuur. Tijdens leuke miniworkshops, een groene speurtocht en voorleesfeestjes over natuur en klimaat. Ook is er kinderyoga, gratis schminken en een watertafel.

Bekijk het programma met alle deelnemers


Vrijwilligers gezocht!

Wil je vrijwilliger zijn op dit leuke evenement? We zoeken mensen die willen helpen met opbouwen en afbouwen, de catering, toezicht houden, fotograferen, enz. Ben je (een dagdeel) beschikbaar tussen 9:00 en 17:00 uur?

Ja, ik meld me aan als vrijwilliger!

Initiatiefnemers

De Proeftuin On Tour Natuurmarkt is een samenwerking tussen het Huis van Duurzaamheid en Gemeente Alphen aan den Rijn. Dit is de tweede natuurmarkt in het Irenebos, georganiseerd met diverse partners.

Vragen aan de organisatie? Mail ons!

Alle partners van De Proeftuin On Tour Natuurmarkt