Leeskringen

Activiteiten

Heb je een goed boek gelezen en zou je daar graag over doorpraten? Je bent niet de enige! Er zijn veel boekenliefhebbers die regelmatig samenkomen om een mooi boek te bespreken. Dit is niet alleen gezellig, maar ook een leuke manier om kennis te maken met boeken die je anders misschien niet zo snel zou kiezen. 

Je kunt je aanmelden voor een leesclub of zelf een leesclub starten.

Meld je aan voor een leesclub of luisterclub

Je kunt je aanmelden bij Stichting Senia, zij gaan voor je op zoek naar een plek in een leeskring. Je kunt ook aangeven dat je belangstelling hebt voor een (nieuwe) leeskring rondom een bepaald thema. Als lid van Senia ontvang je leeswijzers, nieuwsbrieven en uitnodigingen voor excursies.

Aanmelden

Leeskring koffers

Heb je zelf een leesclub? Dan is het handig dat alle leden dezelfde editie van een boek lezen. Dit is eenvoudig te regelen door een leeskringkoffer te huren bij de Bibliotheek. In elke koffer zitten zeven exemplaren van het boek, plus een map met informatie over de schrijver. Bekijk hier de boekenlijst met meer dan 500 titels.

De kosten bedragen €16 per koffer voor een termijn van 6 weken. Voorwaarde hiervoor is dat de leeskring ten minste één bibliotheekabonnement afsluit. Met dit bestelformulier kun je aangeven welke koffer je wilt bestellen.

Locatie

Het is voor leesclubs mogelijk om gebruik te maken van een ruimte in de Bibliotheek, inclusief koffie en thee. 

Neem voor meer informatie contact met ons op. Dat kan door een mail te sturen naar info@bibliotheekrijnenvenen.nl of telefonisch 📞  0172 - 475 771