4 tot 12 jaar

Kom naar de bieb!

Hier vind je spannende, grappige en avontuurlijke lees- en luisterboeken. Om zelf te lezen, of om te gebruiken voor spreekbeurten en werkstukken. Behalve boeken zijn er ook tijdschriften, stripboeken, cd-roms en dvd's.

Nieuwe boeken

 • Hoe ik een weerwolf werd Bekijk details

  Ulf hoort van zijn grote broer Jonas enge verhalen over weerwolven. Hij weet zeker dat hij ’s nachts door een weerwolf is gebeten. Is hij nu gevaarlijk voor zijn familie? Met veel grappige tekeningen in...

  Bekijk details van Hoe ik een weerwolf werd

 • De wereld van de Gorgels Bekijk details

  Bobba woont met alle Gorgels op het Eiland, onder de grond. Elke nacht gaat hij naar school om zich voor te bereiden op zijn belangrijke taak: Mensenkind Melle beschermen tegen de Brutelaars. Groot formaat...

  Bekijk details van De wereld van de Gorgels

 • De griezelbus 6 Bekijk details

  Onnoval wordt gepest door zijn klasgenootje Gino die jaloers is op de schrijfkunsten van Onnoval. Om wraak te nemen op Gino schrijft Onnoval een nieuw verhaal over een schoolreisje naar de Andere Werkelijkheid....

  Bekijk details van De griezelbus 6

 • De olijke tweeling Bekijk details

  Bijna gaat het schoolkamp van de klas van Thelma en Ellis niet door, maar de tweeling bedenkt een oplossing. Vanaf ca. 9 jaar.

  Bekijk details van De olijke tweeling

Meer nieuwe boeken

Voorleesmiddag & knutselen (4-8 jr.)

Elke laatste woensdagmiddag van de maand (behalve in juli/augustus/december) gaan we van 15:00 tot 16:00 uur voorlezen en knutselen met kinderen van 4-8 jaar. Kom gratis samen met je vader, moeder, opa of oma naar de bibliotheek (vestigingen: Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Ter Aar) en luister naar een boeiend verhaal.

Daarna is er voor ieder kind wat te drinken en gaan we creatief aan de slag. Neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee!

Digitale prentenboeken van Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.

Informatie nodig voor spreekbeurt of werkstuk?

Hier vind je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Ingedeeld op basisschool groep 5/6, groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2.

E-books

E-books leen je bij de Bibliotheek!

 • Keuze uit duizenden e-books
 • 24/7 lenen
 • Voor bijna alle apparaten.

Zowel voor leden als niet-leden biedt Bibliotheek Rijn en Venen verschillende mogelijkheden om e-books te lezen.

Word nu gratis lid!

Jonger dan 18 jaar? Word nu gratis lid van de Bibliotheek.

Makkelijk lezen plein

Eén op de tien kinderen heeft problemen met lezen en spellen. Daarom is er het Makkelijk Lezen Plein.

Op dit Plein staat een selectie van boeken, dvd’s, cd-roms en andere media, speciaal voor kinderen die lezen moeilijk vinden. Ze zijn te herkennen aan de Makkie sticker. Door het plein krijgen kinderen het plezier in lezen weer terug!

Voor wie?
Het MLP biedt materialen voor kinderen met:

 • Dyslexie
 • Concentratieproblemen, zoals ADHD
 • Een taalachterstand. 

Waar?
Het Makkelijk lezen plein is in alle vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen.

Daisy-spelers

In alle vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen kun je gratis een daisy-speler uitproberen. Met dit eenvoudig te bedienen apparaat kunnen daisy-roms (gesproken boeken) beluisterd worden. Dat kan handig zijn voor mensen die slechtziend zijn of bijvoorbeeld dyslectisch.