0 tot 4 jaar

Kinderen die op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken, ontwikkelen een voorsprong waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Dat begint al bij baby’s. Met je baby op schoot een boekje ontdekken stimuleert zijn of haar taal- en spraakontwikkeling. Voorlezen voor jonge kinderen vergroot hun woordenschat, hun tekstbegrip, hun concentratie en stimuleert hun fantasie. Bibliotheek Rijn en Venen helpt u graag een handje…

Voorlezen & knutselen (2-4 jr)

Iedere laatste woensdag van de maand (behalve in juli/augustus/december) is er een gratis voorlees- en knutselochtend in alle vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen.

Peuters en kleuters zijn om 10.30 uur van harte welkom met ouders, opa’s, oma’s of verzorger om te komen luisteren en knutselen.  

Lees je kindje voor met BoekStart

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling. 

E-books voor de kleintjes

E-books leen je bij de Bibliotheek!

  • Keuze uit duizenden e-books
  • 24/7 lenen
  • Voor bijna alle apparaten.

Zowel voor leden als niet-leden biedt Bibliotheek Rijn en Venen verschillende mogelijkheden om e-books te lezen.

Word nu gratis lid!

Jonger dan 18 jaar? Word nu gratis lid van de Bibliotheek.

Voorleesboeken

Hieronder staat een overzicht van nieuwe boeken die geschikt zijn om voor te lezen voor 0 - 4 jaar.

Nieuwsbrief Jeugd (0-12 jaar)

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van nieuws, acties en activiteiten van de Bibliotheek Rijn en Venen dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief.